Zwolle Pride

Zwolle Pride maakt na drie jaar een doorstart met een nieuwe organisatie. Het meerdaagse LHBTIQ+ event begint vandaag en duurt tot en met zondag 28 augustus. De komende dagen staat er veel op het programma: Een Queen of the East verkiezing, een kleurrijke Pride Walk, een race op stiletto's, een infomarkt, jongeren pride en vele dj's op de main stage op het Rodetorenplein.

Zwolle Pride festival wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en emancipatie van LHBTI'ers in het bijzonder, waar ook ter wereld. 'Zwolle Pride festival moet een groots feest worden en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi!'

Er worden duizenden bezoekers verwacht in de stad tijdens de vele evenementen het komende weekend op het gebied van kunst, cultuur, sport, religie, educatie, voorlichting, dans, theater en uiteraard uitgaan. Het hoogtepunt is de Pride Walk op zaterdag, dwars door de historische binnenstad.

Het hele programma van de Zwolle Pride vind je op de website.

'Wij als organisatie hopen jullie allemaal in grote getale te mogen ontvangen in onze prachtige stad Zwolle. Zwolle een tolerantie stad, een mooie stad en een stad die iedereen omarmt!'

Happy Pride!

 

*

Blijf op de hoogte!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Regenboogdagen Enschede

PrideWalk Twente, Queer Arts, symposium Th!nk with Pride, theater, karaoke, Queer night en een ontbijt: Bomvol programma tijdens de Regenboogdagen in Enschede en Hengelo.

Lees verder

Oudejaarsconference 2022

Claudia de Breij verzorgt dit jaar weer de Oudejaarsconference: De try-outs zijn begonnen en de voorstelling is vanaf nu al te zien in theaters door heel Nederland. Een voorproefje!

Lees verder

Bodytalk bestaat 35 jaar

Jubileum: Bodytalk in Utrecht werd 27 februari 1987 geopend door Feibe Zweers. Anno 2022 is Bodytalk nog steeds een belangrijk onderdeel van het gay uitgaansleven in Utrecht.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden