Zwolle Pride

Zwolle Pride maakt na drie jaar een doorstart met een nieuwe organisatie. Het meerdaagse LHBTIQ+ event begint vandaag en duurt tot en met zondag 28 augustus. De komende dagen staat er veel op het programma: Een Queen of the East verkiezing, een kleurrijke Pride Walk, een race op stiletto's, een infomarkt, jongeren pride en vele dj's op de main stage op het Rodetorenplein.

Zwolle Pride festival wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en emancipatie van LHBTI'ers in het bijzonder, waar ook ter wereld. 'Zwolle Pride festival moet een groots feest worden en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi!'

Er worden duizenden bezoekers verwacht in de stad tijdens de vele evenementen het komende weekend op het gebied van kunst, cultuur, sport, religie, educatie, voorlichting, dans, theater en uiteraard uitgaan. Het hoogtepunt is de Pride Walk op zaterdag, dwars door de historische binnenstad.

Het hele programma van de Zwolle Pride vind je op de website.

'Wij als organisatie hopen jullie allemaal in grote getale te mogen ontvangen in onze prachtige stad Zwolle. Zwolle een tolerantie stad, een mooie stad en een stad die iedereen omarmt!'

Happy Pride!

 

*

Blijf op de hoogte!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden