Klup Kweer

Linde (29) en Veronique (29) vormen samen KLUP KWEER: Een organisatie die kesjual LHBTIQ+ evenementen organiseert. 'Met KLUP KWEER organiseren we een ander soort evenementen voor de gemeenschap dan alleen feestjes. Ons eerstvolgende evenement is de KLUP KWEER barbecue in Utrecht op 10 september!' Wij spraken ze!

Linde en Veronique merkten in de coronatijd dat er erg weinig aanbod was van laagdrempelige evenementen voor LHBTIQ'ers tussen de 25 en 35 jaar. KLUP KWEER is ontstaan naar aanleiding van de eenzaamheid die LHBTIQ'ers in deze leeftijdsgroep in de coronatijd ervaarden. Linde vertelt: Het is ontstaan vanuit de gedachte 'feestjes kunnen nu niet, dus laten we kijken wat we wel kunnen organiseren om mensen alsnog samen te kunnen brengen.' We zijn gaan brainstormen over manieren waarop wij iets voor de community konden betekenen.

Foto's: Veronique en Linde, gemaakt door Annelien Nijland.

Hoe is de samenwerking tussen jullie twee ontstaan?

Veronique: We zitten al een tijdje samen in dezelfde vriendengroep. Linde initieerde ooit

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Onderzoek naar geweld

Hoewel Nederland bekend staat om zijn tolerantie, weten we dat er nog steeds veel geweld plaatsvindt om genderidentiteit of seksuele oriëntatie. Wat zet mensen aan tot dit geweld?

Lees verder

Transgender Zichtbaarheid

De 'Transgender Day of Visiblity', voor bewustwording van de positie van transgender mensen die op wereldwijde schaal te maken hebben met discriminatie, vindt sinds 2009 jaarlijks plaats op 31 maart.

Lees verder

Kroongetuige

Patricia Cornwell schreef een nieuw boek en we weten meer (Nicole Kidman!) over de TV-serie. Forensisch patholoog Kay Scarpetta wordt- in dit 26ste deel- achtervolgd door haar verleden.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden