Klup Kweer

Linde (29) en Veronique (29) vormen samen KLUP KWEER: Een organisatie die kesjual LHBTIQ+ evenementen organiseert. 'Met KLUP KWEER organiseren we een ander soort evenementen voor de gemeenschap dan alleen feestjes. Ons eerstvolgende evenement is de KLUP KWEER barbecue in Utrecht op 10 september!' Wij spraken ze!

Linde en Veronique merkten in de coronatijd dat er erg weinig aanbod was van laagdrempelige evenementen voor LHBTIQ'ers tussen de 25 en 35 jaar. KLUP KWEER is ontstaan naar aanleiding van de eenzaamheid die LHBTIQ'ers in deze leeftijdsgroep in de coronatijd ervaarden. Linde vertelt: Het is ontstaan vanuit de gedachte 'feestjes kunnen nu niet, dus laten we kijken wat we wel kunnen organiseren om mensen alsnog samen te kunnen brengen.' We zijn gaan brainstormen over manieren waarop wij iets voor de community konden betekenen.

Foto's: Veronique en Linde, gemaakt door Annelien Nijland.

Hoe is de samenwerking tussen jullie twee ontstaan?

Veronique: We zitten al een tijdje samen in dezelfde vriendengroep. Linde initieerde ooit

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen hebben ze hun kinderen achtergelaten en zijn ze naar Nederland gevlucht.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden