Rainbow Week Hilversum

Tijdens de Rainbow Week kleurt Hilversum in de regenboogkleuren om onze diversiteit te vieren! 

Na een spectaculaire aftrap op vrijdagavond 7 oktober met het Rainbow Ball in De Vorstin vinden er een week lang activiteiten plaats om de sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHBTIQ+ personen te bevorderen en om aandacht te vragen voor seksuele- en genderdiversiteit en inclusiviteit. Iedereen is welkom!

Stichting Gooi & Vecht Inclusief organiseert de Rainbow Week en activiteiten die ervoor zorgen dat inwoners die zich als LHBTIQ+ identificeren zichzelf kunnen zijn, kunnen houden van wie zij willen, zich veilig voelen én mee kunnen doen. De stichting werkt samen met de gemeente Hilversum en buurgemeenten.

Om ook ondernemers te betrekken bij de Rainbow Week zal er voor de opening op zaterdag 8 oktober een Pride Safari georganiseerd worden. Een kleurrijke tour door de binnenstad in Hilversum langs initiatieven van ondernemers die aansluiten op de Rainbow Week.

Er is dit jaar extra aandacht voor de roze ouderen in verzorgingstehuizen. Nieuw dit jaar is een Rainbow Week banenmarkt en er is een AutiRoze activiteit, voor en door LHBTI+ personen met autisme. Ook pakt het Filmtheater Hilversum weer uit met een groot aantal films voor de verschillende doelgroepen en zijn er de hele week weer activiteiten in café Brabant. En staan we uitgebreid stil bij Coming Outdag op dinsdag 11 oktober.

Rainbow Week in Hilversum: Vrijdag 7 tot en met zaterdag 15 oktober.

Stichting Gooi & Vecht Inclusief maakt zich sterk voor de Rainbow Community in de Gooi & Vechtstreek. We willen bereiken dat iedereen, ongeacht gender of seksuele oriëntatie, zich vrij voelt om overal zichzelf te zijn. Onder inclusief verstaan we ook dat we niemand uitsluiten, op welke grond dan ook. De stichting zet juist een stap extra voor mensen die nog niet of niet meer bij machte zijn voor zichzelf op te komen, bijvoorbeeld jongeren, ouderen en mensen met een beperking. Waar nodig komen we in actie. Het grootste deel van onze aandacht besteden we aan activiteiten ten behoeve van de Rainbow Community zelf. We streven als stichting naar verbinding en zichtbaarheid, zowel binnen de Rainbow Community als binnen de maatschappij. We organiseren jaarlijks een groot evenement zoals de Rainbow Week, ieder kwartaal een wisselende activiteit en maandelijks repeterende activiteiten. Houd onze website en Instagram pagina in de gaten voor updates over het programma.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Regenboogdagen Enschede

PrideWalk Twente, Queer Arts, symposium Th!nk with Pride, theater, karaoke, Queer night en een ontbijt: Bomvol programma tijdens de Regenboogdagen in Enschede en Hengelo.

Lees verder

Oudejaarsconference 2022

Claudia de Breij verzorgt dit jaar weer de Oudejaarsconference: De try-outs zijn begonnen en de voorstelling is vanaf nu al te zien in theaters door heel Nederland. Een voorproefje!

Lees verder

Bodytalk bestaat 35 jaar

Jubileum: Bodytalk in Utrecht werd 27 februari 1987 geopend door Feibe Zweers. Anno 2022 is Bodytalk nog steeds een belangrijk onderdeel van het gay uitgaansleven in Utrecht.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden