Lesbische Liga

'De Lesbische Liga Podcast' is vanaf zaterdag 1 oktober terug met een kakelvers seizoen. In dit zesde seizoen van de podcast, duiken 3FM-dj Vera Siemons en programmamaker/ filmjournalist Annefleur Schipper in alle lesbische, biseksuele en queer-media om te kijken hoe goed óf hoe slecht het gesteld is met de representatie.

Annefleur en Vera duiken in het huidige media-aanbod én blikken ze terug op klassiekers. Welke stereotypes komen altijd terug, wat is er eigenlijk veranderd de laatste jaren, waarom zijn lesbische personages zo diep ongelukkig of dood? Welke vooroordelen kloppen eigenlijk wél en waarom zien we nog zo weinig lesbische vrouwen in de film of op televisie? Daarnaast bespreken ze de laatste actualiteiten, tippen ze muziek, voegen ze woorden toe aan het Lesbiaans woordenboek en spreken ze verschillende bekende gasten (zoals in eerdere seizoenen bijvoorbeeld Claudia de Breij, Maartje Wortel en Fresia Cousiño Arias)

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden