Onbekend maakt onbemind

Meer sociale acceptatie door de verhalen van leeftijdsgenoten: Peer-educators vergroten bewustwording en kennis bij medeleerlingen door 'levensechte' verhalen.

Op 15 september behaalde Marieke Kroneman, PhD bij het ICLON en het Dual PhD Centre, haar bul met haar proefschrift 'Peer education over lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender leefstijlen op scholen voor VMBO'. Daarbij onderzocht ze 'hoe een interventie van peer-educators over LHBT-peers de sociale acceptatie van LHBT's onder vmbo-leerlingen kan beïnvloeden.' Eenvoudig gezegd: Hoe kunnen LHBT-leerlingen hun beleving delen met heteroseksuele leerlingen voor meer sociale acceptatie van LHBT-leerlingen? En helpt dat dan?

Meer burgerschapseducatie

De middelbare school is niet altijd een veilige plek voor LHBT-leerlingen. Het Nederlandse parlement besloot in

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Haar eerste date

'Mijn ex zou er vast wat van vinden als ze wist dat mijn vriendin verliefd is op een ander en vanavond haar eerste date met haar heeft.' Deel 2 van De Kers en de Taart.

Lees verder

Geen liefde meer

Ik vond het al zo lastig om het uit te maken, maar nu helemaal. Weggaan bij een zieke die je nodig heeft, doe je niet, maar is uit medelijden blijven wél goed?

Lees verder

Dat kan natuurlijk ook

'Soms is het even wennen voor de kinderen in het blok, twee mama's in de wijk. Want ja, dat was er eerder toch niet.' Janneke deelt het wel en wee van haar roze gezin.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden