Onbekend maakt onbemind

Meer sociale acceptatie door de verhalen van leeftijdsgenoten: Peer-educators vergroten bewustwording en kennis bij medeleerlingen door 'levensechte' verhalen.

Op 15 september behaalde Marieke Kroneman, PhD bij het ICLON en het Dual PhD Centre, haar bul met haar proefschrift 'Peer education over lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender leefstijlen op scholen voor VMBO'. Daarbij onderzocht ze 'hoe een interventie van peer-educators over LHBT-peers de sociale acceptatie van LHBT's onder vmbo-leerlingen kan beïnvloeden.' Eenvoudig gezegd: Hoe kunnen LHBT-leerlingen hun beleving delen met heteroseksuele leerlingen voor meer sociale acceptatie van LHBT-leerlingen? En helpt dat dan?

Meer burgerschapseducatie

De middelbare school is niet altijd een veilige plek voor LHBT-leerlingen. Het Nederlandse parlement besloot in

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Zijn jongen

Carry Slee schreef een nieuw boek, over haar jeugd en het gezin waarin ze opgeroeide. Jezelf durven zijn en je eigen identiteit omarmen, dat is het allerbelangrijkste. Maar niet altijd gemakkelijk.

Lees verder

Pelgrimstocht & wandeljurk

'Ik heb altijd tegen deze gevoelens gevochten tot ik rond mijn veertigste begreep dat ik die strijd ging verliezen en dat ik behalve anderen vooral mezelf voor de gek hield.'

Lees verder

Emmy Eve

'Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik zelf mee maak. Er gaan nummers over angst voor verlies en afscheid nemen van vriendschap maar ook nummers over mijn vrouw en onze liefde.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden