Onbekend maakt onbemind

Meer sociale acceptatie door de verhalen van leeftijdsgenoten: Peer-educators vergroten bewustwording en kennis bij medeleerlingen door 'levensechte' verhalen.

Op 15 september behaalde Marieke Kroneman, PhD bij het ICLON en het Dual PhD Centre, haar bul met haar proefschrift 'Peer education over lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender leefstijlen op scholen voor VMBO'. Daarbij onderzocht ze 'hoe een interventie van peer-educators over LHBT-peers de sociale acceptatie van LHBT's onder vmbo-leerlingen kan beïnvloeden.' Eenvoudig gezegd: Hoe kunnen LHBT-leerlingen hun beleving delen met heteroseksuele leerlingen voor meer sociale acceptatie van LHBT-leerlingen? En helpt dat dan?

Meer burgerschapseducatie

De middelbare school is niet altijd een veilige plek voor LHBT-leerlingen. Het Nederlandse parlement besloot in

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden