Nieuwsberichten van Susanne Roerdink

LHBTIQ+ sensitieve zorg

Juf Daniëlle maakte samen met Roze in Wit uitlegvideo's die gebruikt worden op alle opleidingen verpleegkunde in Nederland. 'Het is belangrijk dat iedereen zich welkom en veilig voelt in de zorg.'

Lees verder

Women & Pride

Irene Hemelaar vertelt ons over het 15-jarig jubileum, het belang van LesBisch activisme, gelijkwaardigheid, zichtbaarheid en haar gevestigde hoop op de nieuwe generatie.

Lees verder

Hé is dit ook ADHD?

Er komen in gesprek met Hanneke Mijnster diverse onderwerpen uit haar boek aan bod waar ADHD invloed op heeft, zoals eten, geld, hormonen, autorijden en lesbische seks.

Lees verder

Vrouw uit de kast

Stella Heman nam het platform over: 'Ik help heel graag mensen die met zichzelf in de knoop zitten en hun geaardheid willen onderzoeken, of die steun nodig hebben bij het uit de kast komen.'

Lees verder

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen lieten ze hun kinderen achter en vluchtten naar Nederland.

Lees verder

Pride met het hele gezin

'Pride is een prachtig evenement waarop je enerzijds de trots op je bijzondere gezin kan tonen en anderzijds kan voelen dat je niet de enige bent met een andere gezinssamenstelling.' >> Leuke winactie!

Lees verder

Co&Zo

Zo blijf je in gesprek als je samen kinderen opvoedt. Wij spraken de auteurs Rick Paul van Mulligen en Nina de la Croix. Rick Paul, zijn man René en Nina voeden samen twee kinderen op in twee huishoudens.

Lees verder

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

European Lesbian Volleyball Tournament in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Ongeschreven

Comedian Kim Schuddeboom staat nog tot eind mei met haar voorstelling in de theaters. Het is de eerste avondvullende voorstelling van Kim, 'een stand-up show pur sang, live, rauw en ongefilterd.' We spraken haar.

Lees verder

Werken aan inclusiviteit

'Het zijn die kleine signalen die maken dat je je gezien voelt.' Bianca Nijhof is medevoorzitter van Workplace Pride, hét internationaal platform voor LHBTIQ+ inclusiviteit op het werk. We spraken haar.

Lees verder

Save Café Saarein

'We hebben de grenzeloze ambitie Saarein voort te zetten, met de nadruk op inclusiviteit, diversiteit en veel nieuwe energie. Het is cultureel erfgoed. We willen dit levenswerk koesteren.'

Lees verder

X en O in bevolkingscijfers

Statistiek: Waar zijn de intersekse personen en de mensen die zich niet uitsluitend als man of vrouw identificeren? Oproep voor meer aandacht op papier voor mensen die niet passen binnen M of V.

Lees verder

Van hoofd naar hart

Hanneke Mijnster ging op zoek naar haar echte gevoel. Haar onrust bleek ADHD te zijn en eigenlijk kwam die nieuwe vriendin helemaal niet uit. Wij spraken haar, ook over haar nieuwe boek.

Lees verder

Club voor zakenvrouwen

'Het gaat er uiteindelijk om dat wij als vrouw en als zakenvrouw onze plek innemen. Ik vind het belangrijk dat we verantwoordelijkheid nemen, onder andere voor diversiteit en inclusie.'

Lees verder

Hormonen op hol

Samen in de overgang? Als jij en je vriendin allebei in de overgang zitten, vind je misschien herkenning en begrip bij elkaar, maar kan het ook extra heftig zijn.

Lees verder

Queer in de schaakwereld

'Het is allemaal al een stuk beter dan vroeger. En ik ben blij dat ik een soort moeder kan zijn voor jonge transspelers, want toen ik jong was had ik niemand om naar op te kijken.'

Lees verder

Gelijkheid en diversiteit

Ze is de beste hockeyster ter wereld en aanvoerder van het Nederlandse team: Xan de Waard wil haar positie gebruiken om meer bewustzijn te creëren met betrekking tot racisme en discriminatie in de sport.

Lees verder

De kerk inclusiever

Mooi nieuws vlak voor kerst uit het Vaticaan, vooral voor homoseksuele rooms-katholieken. De paus geeft toestemming aan priesters om stellen van gelijk geslacht te zegenen.

Lees verder

Queer kerstcadeautjes

Een beleving, een boek (of twee), iets sportiefs, spiritueels, ondeugends of romantisch? We gingen voor je op zoek naar leuke cadeautjes voor onder de boom, met een queer tintje!

Lees verder

Heb jij een maatje nodig?

We gingen in gesprek met een vrouwenstel van midden dertig, ze verblijven al een tijdje in een AZC. Ze vertellen hoe ze Nederland ervaren en wat hun 'buddy' voor ze betekent.

Lees verder

De dans van angst en verlangen

Steeds meer in contact met zijn innerlijke ik, is Ties de Bresser in staat zijn verlangens te vervullen, stap voor stap. Dankbaar dat hij in de huidige tijd heeft mogen worden wie hij diep van binnen is. Wij spreken hem.

Lees verder

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder

'Extremisme' in Rusland

Het hooggerechtshof in Rusland heeft ingestemd met een verbod op de 'internationale LHBT beweging' en vanaf onmiddellijke ingang wordt de 'organisatie' aangemerkt als extremistisch.

Lees verder

The Lesbian Romantic

Sigrid Dufraimont maakt al jaren de razend populaire, wereldwijd beluisterde podcast met romantische verhalen. Koop een exclusieve stoel in het Bells & Whistles Theater en help TLR overleven. Wij spraken Sigrid!

Lees verder

Jaloezie is een bitch

Kirsten van Teijn neemt je met hartverscheurende humor mee in een opzwepende, kleurrijke en muzikale voorstelling over onconventioneel liefhebben en hoe dat vorm te geven.

Lees verder

Schandalig mooie opera

Francis van Broekhuizen zingt eerst Maria Callas, daarna zie je haar samen met pianist Gregor Bak in een voorstelling over beroemde anekdotes en schandalen uit de operawereld.

Lees verder

Op naar betere transgenderzorg

'De wensen van elke persoon zijn anders, het lichaam is anders: er is geen one size fits all. Dit vraagt om sensitiviteit voor de wensen van de persoon, voor de gewenste chirurgische resultaten.'

Lees verder

Binaire indeling bezien

Risk Hazekamp doet onderzoek naar constructies en cyanobacteriën: 'Ik word zielsgelukkig als iemand de stabiliteit van bepaalde vastgeroeste denkbeelden onder me wegschopt.'

Lees verder

Noordelijk Filmfestival

Diverse en unieke films in Leeuwarden, 'een mooi moment voor ons om een aantal queer films uit te lichten.' Lees de tips van Hanna en Annemarie, oprichters van het Friese queer collectief GLITCH.

Lees verder

Queer events in België

In november zit je goed in België met het Queer Arts Festival, het Holebifilmfestival en het Pink Screens Festival: diverse films, tentoonstellingen, workshops en meer in Brussel, Leuven en daarbuiten.

Lees verder

BDSM & Bloodsisters

IHLIA LGBTI Heritage organiseert de vertoning van Bloodsisters (1995), een docu over de lesbische BDSM- en leerscene in San Francisco in de jaren 90. Wat is precies BDSM? We zochten het uit.

Lees verder

Queer & Sober

'Het is mogelijk: nuchter feesten! Dat maakt Queer & Sober mooi.' We spraken Jeroen en Elysa, beiden betrokken bij de stichting die alcoholvrije events organiseert (én een prijs won tijdens Pride 2023).

Lees verder

Maatjes gezocht

Voldoening en verrijking: De Regenbooggroep Amsterdam is op zoek naar vrouwen die vrijwilliger willen worden voor kwetsbare LHBTI+ vrouwen in de stad. Wij spraken coördinator Martine.

Lees verder

Project Magor

Sterke vrouwenrollen, queer karakters en maatschappelijke issues die hun tijd ver vooruit waren: Sabrina Kooijmans, Edith Eri Louw en Karin Giphart realiseren de urban fantasy striproman Magor.

Lees verder

Aanval op drag

Het is een eeuwenoude kunstvorm en een essentieel onderdeel van de LGBTIQ+ cultuur, maar er is een hernieuwde hetze tegen drag artiesten, in zowel de VS als Nederland.

Lees verder

Diversiteit in het licht

'De weg naar volledige acceptatie vraagt om meer dan één feestje. Het gaat natuurlijk niet alleen om feest, we willen ook de kritische noot zijn voor het verbeteren van dingen.'

Lees verder

Skaten in een Safe Space

Steeds meer LHBTIQ+ vriendelijke skateplekken: De Rollende Mina's in Nijmegen, collectief Girls Skate The Hague en NEW WAVE in Amsterdam, mede georganiseerd door Selma Hamouda.

Lees verder

Vrouw zoekt vrouw

Het datinglandschap is, vergeleken met vroeger, behoorlijk veranderd. En toch zijn sommige dingen ook ouderwets hetzelfde gebleven, al is de vorm misschien een beetje anders...

Lees verder

Censuur of acceptatie?

In China is homoseksualiteit niet verboden, maar een stel van gelijk geslacht mag geen kinderen adopteren, conversietherapie is toegestaan en er is geen bescherming tegen discriminatie.

Lees verder

Officiële munten COC

Bijzonder: Vanaf vandaag begint de voorverkoop van de verzamelaarsmunten ter ere van 50 jaar erkenning van COC Nederland. 'Mooie stappen naar emancipatie, gelijke rechten en acceptatie.'

Lees verder

Transtoegankelijk

'Wat transgender mensen met een licht verstandelijk beperking willen, net zoals iedereen, is een respectvolle en gelijkwaardige behandeling.' Jessica Maes nam het initiatief voor dit platform.

Lees verder

Krav Maga & LHBTIQ+

Zelfverdediging en de tools om te doen wat nodig is om veilig thuis te komen, want: 'van fysieke handeling komt mentale verandering.' Sharon is instructeur bij sportschool Tijgertje. Wij spraken haar.

Lees verder

Jong & Out: hard nodig!

Het is dé community voor LHBTIQ+ jongeren tot en met 18 jaar. Wat je seksuele oriëntatie of genderidentiteit ook is, bij Jong & Out ben je altijd welkom. Het platform biedt een safe space.

Lees verder

Neurodiversiteit

'Het kan dat er meer autistische mensen LHBTIQ+ zijn. Mensen met autisme zien vaak scherper hoe iets zit.' Een gesprek met Reubs Walsh, over autisme en AD(H)D in de regenbooggemeenschap.

Lees verder

Steun LHBTIQ+ jongeren

Mentale gezondheid van LHBTIQ+ jongeren wordt voor een groot deel beïnvloed door de omgeving. De cijfers liegen er niet om: Zonder steun hebben jongeren veel meer last van psychische problemen.

Lees verder

Ontwikkelingen Oost Europa

In Rusland werd een wet aangenomen die onder meer geslacht veranderende operaties verbiedt. In Tbilisi, Georgië werd een Pride afgelast, maar in Oekraïne zijn verbeteringen zichtbaar.

Lees verder

Queer WK-teams

Hoe zit het met het regenbooggehalte van de andere teams? Dit WK vestigt een record wat betreft 'atleten uit de kast' op zo'n hoog, internationaal niveau. Een verdubbeling sinds het WK in 2019.

Lees verder

WK: Regenbooggehalte

FIFA World Cup 2023: Hoe zit het met LGBTQ+ rechten in gastlanden Australië en Nieuw-Zeeland en hoe hoog (of laag) is het 'regenbooggehalte' in ons team? We zochten het uit.

Lees verder

Bureau Gelijke Behandeling

Voel jij je gediscrimineerd en heb je hulp nodig of twijfel je of het onder discriminatie valt? Neem contact op met een antidiscriminatiebureau, is het advies van Marloes Huijsen.

Lees verder

Ik Doe Wat Ik Doe

Astrid Nijgh is volgend jaar maar liefst 50 jaar actief in het vak en gaat het theater in: Vanaf februari 2024 tourt ze door het land en wij spraken haar, over de voorstelling, muziek en de liefde.

Lees verder

BePride

Leuke activiteiten, zoals borrelavonden, filmavonden, online workshops en nog veel meer: Bij BePride gaat het om ontmoeten, zowel online als in het echt. Wij spraken initiatiefnemer Bas.

Lees verder

De Middelste Lepel

De naam van het project is ontstaan uit een van de dingen die Sarai het allerleukste vindt aan polyamoreus zijn. Namelijk: in het midden slapen! Deel 2: Polyamorie, hoe is het echt?

Lees verder

Queer in Turkije

Amnesty International verwachtte al een hardere actie tijdens de jaarlijkse Gay Pride in Istanbul. De politie hield deelnemers tegen met waterkanonnen, traangas en rubberkogels.

Lees verder

Polyamorie: Hoe is het echt?

Tijd voor een gesprek met iemand die er ervaring mee heeft: Sarai woont samen met haar partner Tom, heeft ook een relatie met Gerard én een relatie met Michelle. – Deel 1.

Lees verder

Shary-An in het theater

Ik ben hier: Shary-An Nivillac maakt een muziekale voorstelling over waar ze vandaan komt, maar ook over wie ze is en wie ze wil zijn. Vanaf november te zien in de theaters.

Lees verder

Saarein & Dia

Volgend jaar is Dia Roozemond 25 jaar eigenaar van het beroemdste vrouwencafé in Amsterdam. Wij spraken haar, over de geschiedenis van Saarein 1 en 2, het jubileum en de toekomst.

Lees verder

Various Voices 2023

Hét LHBTIQ+ koorfestival van Europa gaat weer van start. Van 14 juni tot 18 juni komen er in Bologna vele zangers (m/f/x) bij elkaar, er doen ook verschillende Nederlandse koren mee.

Lees verder

Rainbow marketing

Timing, inlevingsvermogen, overgevoeligheden en intentie: Het uitdragen van LHBTQI+-vriendelijkheid is zo simpel nog niet. Wanneer doe je het goed (of fout)?

Lees verder

Café Kalff viert jubileum

Robbert Kalff, eigenaar van Café Kalff en initiatiefnemer van de Utrecht Canal Pride, viert dubbel feest. Café Kalff doet mee aan de Utrecht Canal Pride én viert haar 12,5 jarig bestaan.

Lees verder

IAM Queer

Voor meer zelfliefde, zelfacceptatie, genieten van je potentie, innerlijke rust, weten dat wat je voelt niet raar is en het varen op je innerlijke kompas, ben je bij Personal Change Lab op de goede plek.

Lees verder

De magie van Savannah Bay

Meer dan een oase van boeken: het is een safe space. Het is een vereniging met vele vrijwilligers en een plek waar ruimte is voor ontmoetingen. Savannah Bay zoekt mede-eigenaren.

Lees verder

TranScreen Film Festival 2023

Films vanuit de hele wereld waarin transgender, nonbinary en gender-diverse mensen centraal staan: Van 18 tot 21 mei in Amsterdam. Het programma is bekend!

Lees verder

Hoe overleef ik

… alles wat ik niemand vertel? Wij spraken Francine Oomen, over haar carrière, haar nieuwe boek en de podcast. Ze vertelt ons over trauma, overlevingsstrategieën en verbinding maken.

Lees verder

Hongarije onder druk

Als de Europese commissie door het Europees Hof van Justitie in Luxemburg bij de strafprocedure in het gelijk wordt gesteld, kan Hongarije een boete of dwangsom opgelegd krijgen.

Lees verder

Hoe is het met boer Bertie?

Net als vele anderen kijkt bekende boer Bertie Steur graag naar het nieuwe seizoen Boer zoekt Vrouw. We spraken haar over verleden en toekomst: 'Uiteindelijk kregen Rosita en ik contact en werden we alsnog verliefd.'

Lees verder

'Anti-Homo wet' Oeganda

De nieuwe wet is de strengste anti-LHBTIQ-wet van het gehele continent. Nu is zelfs al zeggen dat je bijvoorbeeld lesbisch of homo bent strafbaar. Mensen leven in angst.

Lees verder

Centraal- en Oost-Europa

Internationaal projectmanager Shamla Tsargand van COC Nederland vertelt ons over steun aan de LHBTI-gemeenschap aldaar. De regio is erg groot, 'elk land heeft zijn eigen uitdagingen.'

Lees verder

Heb je naaste lief

Homoseksualiteit en de Rooms-Katholieke kerk: Een eeuwig ongelukkig huwelijk of kan het samengaan? Wie zegt wat? 'Ik denk dat geloof er niet is om anderen te beoordelen.'

Lees verder

Transgender Zichtbaarheid

De 'Transgender Day of Visiblity', voor bewustwording van de positie van transgender mensen die op wereldwijde schaal te maken hebben met discriminatie, vindt sinds 2009 jaarlijks plaats op 31 maart.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

The Francis & Dominic Show

Persoonlijke verhalen, liedjes, opera, dirigeren en populaire muziek, in een vermakelijke muzikale show vol glitter en glamour. Francis van Broekhuizen en Dominic Seldis zijn vanaf nu te zien!

Lees verder

The Prom bijna voorbij

Na meer dan honderd voorstellingen is de musical, 'een fantastische mix van fris talent en gevestigde namen', nog maar heel even te zien in de theaters: Op 11 maart valt het doek.

Lees verder

Rainbowvote Provinciale Staten

Samen hebben we veel invloed op de politiek. Met Rainbowvote maak je een goed geïnformeerde keuze voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart.

Lees verder

Pink Parents: Sylvia en Wendy

'Het krijgen van een kind is voor veel regenboogouders een intensief traject en dan is het kindje daar… Hoe leuk is het dan als iemand met een cadeautje komt dat op jouw gezin gericht is?'

Lees verder

Caribisch & queer

Hoe zit het precies met het roze leefklimaat in het Caribisch gebied? Homoseksualiteit is nog strafbaar in zes verschillende gebieden, maar er zijn ook positieve ontwikkelingen.

Lees verder

Rusland steeds extremer

Amnesty International ziet gevaar voor verdere discriminatie van LHBTI+-personen. De Russische media-autoriteit gaat mogelijk online-inhoud verbieden via nieuwe homofobe wetgeving.

Lees verder

Roze Maatjes Rotterdam

'Het is fijn om met iemand gewoon over de liefde en de coming-out te praten, zonder angst voor een oordeel.' Caroline is via stichting Mara 'Roze Maatje' voor ouderen in Rotterdam.

Lees verder

Historische overwinning!

Onze rechten worden definitief verankerd in artikel 1 van de Grondwet: Na bijna 20 jaar strijd een historische overwinning voor de regenbooggemeenschap. 'Een kippenvelmoment!'

Lees verder

Petit mal en Two

De Nederlandse releases van de queer films Petit Mal (Colombia, geregisseerd door Ruth Caudeli) en Two (Israël, geregisseerd door Astar Elkayam) zijn dit voorjaar, met een voorproefje in januari.

Lees verder

Golden Globes

Meer zichtbaarheid: Steeds meer bekende mensen zijn open over het hebben van een andere genderidentiteit of seksualiteit dan het heteronormatieve, ook bij de Golden Globes dit jaar. De uitreiking is op 10 januari.

Lees verder

Lucia Rijker & levenswijsheid

'Ieder mens heeft een unieke potentie en een unieke missie. Dat is je vingerafdruk. Het gaat erom dat je die potentie naar boven brengt en uitzoekt wat die missie is, door gewoon het leven aan te gaan.'

Lees verder

Suzanne's reizen

Slecht weer en gevaarlijke situaties: Suzanne Klemann rijdt in het programma De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld (Zondag op tv!) samen met Peter Sterk door Costa Rica. Wij spraken haar!

Lees verder

Thuis voor de buis

Speciaal voor de winter en de donkere dagen maakten we een diverse selectie van films en series die in Nederland online te zien zijn. Heerlijk om met een fleecedekentje op de bank van te genieten.

Lees verder

Samantha's liefde

'Het allereerste wat ik doe als ik wakker word is naar mijn paarden gaan. Dat vind ik eigenlijk het allermooiste wat er is. Gewoon lekker je oude kleren aan en stront scheppen.'

Lees verder

Kerst met Francis

Francis van Broekhuizen viert een wel heel muzikale kerst dit jaar! Ze doet mee met de Top 4000 muziekquiz en de Kerst-sing-along én heeft haar eigen kerstspektakel in de Beurs van Berlage.

Lees verder

Juridisch zwart gat

'We zien nu veel schrijnende gevallen waarbij vooral de kinderen tussen wal en schip vallen en soms zelfs stateloos dreigen te worden. De EU moet staan voor gelijke rechten voor iedereen.'

Lees verder

Respect for Marriage Act

Nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof het landelijke recht op abortus schrapte, kwam ook de vrijheid om te trouwen op losse schroeven te staan. Een nieuwe wet biedt meer bescherming.

Lees verder

Leesvoer 2022

Fleur Pierets, Claudia de Breij, Sara Kroos, Nina Polak, Hannah Gadsby en meer binnen- en buitenlandse auteurs schreven dit jaar een bonte verzameling boeken. We maakten een divers (en nooit compleet) overzicht.

Lees verder

Wereld Aids Dag

Wereldwijd wordt stilgestaan bij de strijd tegen aids en opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids. 'Het einde van aids begint met een einde aan ongelijkheid.'

Lees verder

Mensenrechten in Qatar

FIFA wereldkampioenschap: Qatar is een 'extreem vijandige omgeving' voor LHBTI personen. 'Dit móet verbeteren. Voor, tijdens en na het WK. Voor LHBTI bewoners én bezoekers.'

Lees verder

Vrouwen die muren afbreken

Een avond met hoop, verrassing én dialoog. In de unieke voorstelling van Véronique Konings en MHZH komen verhalen aan bod van drie sterke vrouwen die figuurlijk muren afbreken.

Lees verder

Fré, Annet & Elvis

In ELVIS NEVER LEFT THE BUILDING PART II rocken Annet Malherbe en Frédérique Spigt in levenden lijve de kroonluchters van het plafond. Binnenkort in de theaters!

Lees verder

My Body, My Protest

'Positief activistisch, uitnodigend en verbindend, omarmt het festival ongemak en viert het de veelkleurigheid van gender en identiteit.' De vijfde editie van What You See!

Lees verder

Echte acceptatie?

Klem tussen de ontwikkelingen in de wereld en de gelovige gemeenschap: Hoe verander je een mening? Ik geloof dat je met afdwingen niks wezenlijks bereikt.

Lees verder

Holebifilmfestival

De 21ste editie van het festival: Feest in verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen met veel film, diverse documentaires, een lezing en theater rond het holebi- en transgenderthema.

Lees verder

Honolulu Rainbow & NewFest

In oktober waren er het Honolulu Rainbow Film Festival (HRFF) en het New York LGBTQ Film Festival: NewFest, met diverse nieuwe films waarvan sommige ook in Nederland of online te zien zijn.

Lees verder

Noordelijk Film Festival

Dit jaar zie je op het festival in Leeuwarden onder andere de films Nelly & Nadine, So damn easy going, Girls, Girls, Girls en Liefsteling. De kaartverkoop begint op 27 oktober.

Lees verder

Liefde als bestemming

Vrouwen die muren afbreken: Rianne verbindt LHBTQIA+ mensen en de kerk met liefde. 'Juist in de verbinding met elkaar ontstaat er een overstijgende kracht.'

Lees verder

Kamasutrabeurs, spannend!

Er is genoeg te koop en er is ook genoeg te zien: In de grote zaal zien we een schaars geklede knappe vrouw die alsmaar bloter vuurspuwend het podium domineert.

Lees verder

A Scatter of Light

Malinda Lo schreef een coming-of-Queer-age verhaal, waarin Aria de gender non-conforme Steph ontmoet. Samen verkennen ze queer-scene in de San Francisco.

Lees verder

Conversietherapie in UK

Liz Truss wordt opgeroepen om 'weerzinwekkende' conversietherapie praktijken te verbieden: De Britse Premier heeft daar eerder zelf regelmatig voor gepleit, blijkt uit video.

Lees verder

Oudejaarsconference 2022

Claudia de Breij verzorgt dit jaar weer de Oudejaarsconference: De try-outs zijn begonnen en de voorstelling is vanaf nu al te zien in theaters door heel Nederland. Een voorproefje!

Lees verder

Bodytalk bestaat 35 jaar

Jubileum: Bodytalk in Utrecht werd 27 februari 1987 geopend door Feibe Zweers. Anno 2022 is Bodytalk nog steeds een belangrijk onderdeel van het gay uitgaansleven in Utrecht.

Lees verder

Onbekend maakt onbemind

Meer sociale acceptatie door de verhalen van leeftijdsgenoten: Peer-educators vergroten bewustwording en kennis bij medeleerlingen door 'levensechte' verhalen.

Lees verder

Tár

Psychologisch drama van Todd Field met Cate Blanchett in de hoofdrol: Tijdens de première kreeg de film een staande ovatie van het publiek. Volgend jaar te zien in Nederland.

Lees verder

The Prom in het theater

Wat begint als een slim zakelijk project om het imago van uitgedoofde musicalsterren op te poetsen, mondt uit in een emotionele reis met maar één einddoel: jezelf kunnen en mogen zijn!

Lees verder