Regenboogdagen Enschede

Dit jaar zijn de regenboogdagen in Enschede op 2 t/m 11 oktober. Enschede is één van de eerste regenboogsteden en viert de regenboogdagen dit jaar weer met een mooi en divers programma. De aftrap is op 2 oktober met de langste regenboogvlag van Nederland. Op 11 oktober worden de regenboogdagen op een feestelijk wijze afgesloten.

Highlights programma 2022

Zondag 2 oktober start de PrideWalk Twente om 15.00 vanaf het schoolplein van Saxion University of Applied Sciences aan de M.H. Tromplaan in Enschede. Met de optocht wordt er op kleurrijke wijze aandacht gevraagd voor de emancipatie, veiligheid en inclusiviteit voor LHBTI+'ers. Een enorme regenboogvlag zal deel uitmaken van de optocht. Wil je meelopen? Neem dan gerust ook je eigen regenboogvlag mee. Donderdag 6 oktober is er een Engelstalig Symposium Th!nk With Pride van 11:00 tot 17.00 in de kantine van het Saxion aan de M.H.

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden