Niet (meer) samenwonen

'Tja, een beetje (?) lastige situatie. Mijn vriendin en ik wonen pas samen en ik merk nu al dat het me naar de keel grijpt. Zij was het vooral die op samenwonen aandrong en ik kan mezelf wel voor de kop slaan dat ik niet naar mijn gevoel geluisterd heb en me heb laten overhalen.

Ik heb echt ruimte en tijd voor mezelf nodig en alleen een eigen werkkamer waarin ik me kan terugtrekken voldoet niet voor mij. Voorheen had ik altijd latrelaties en die bevielen prima. We huren nu samen iets en mijn oude woning heb ik niet meer. Stom, stom. Hoe maak ik het mezelf weer naar de zin? Wat zou jij doen?'

 

Ga op zoek naar woonruimte
'Zo'n herkenbaar verhaal! Juist daarom denk ik dat jij nooit gaat wennen aan samenwonen, al doen jij en je vriendin nog zo jullie best. Je hebt meer dan gemiddeld ruimte (letterlijk en figuurlijk) voor jezelf nodig. Kortom, maak dit zo snel mogelijk duidelijk en ga op zoek naar woonruimte. Of jullie relatie deze crisis gaat overleven, is natuurlijk de vraag. Jij hebt misschien het

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Haar eerste date

'Mijn ex zou er vast wat van vinden als ze wist dat mijn vriendin verliefd is op een ander en vanavond haar eerste date met haar heeft.' Deel 2 van De Kers en de Taart.

Lees verder

Geen liefde meer

Ik vond het al zo lastig om het uit te maken, maar nu helemaal. Weggaan bij een zieke die je nodig heeft, doe je niet, maar is uit medelijden blijven wél goed?

Lees verder

Dat kan natuurlijk ook

'Soms is het even wennen voor de kinderen in het blok, twee mama's in de wijk. Want ja, dat was er eerder toch niet.' Janneke deelt het wel en wee van haar roze gezin.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden