Niet (meer) samenwonen

'Tja, een beetje (?) lastige situatie. Mijn vriendin en ik wonen pas samen en ik merk nu al dat het me naar de keel grijpt. Zij was het vooral die op samenwonen aandrong en ik kan mezelf wel voor de kop slaan dat ik niet naar mijn gevoel geluisterd heb en me heb laten overhalen.

Ik heb echt ruimte en tijd voor mezelf nodig en alleen een eigen werkkamer waarin ik me kan terugtrekken voldoet niet voor mij. Voorheen had ik altijd latrelaties en die bevielen prima. We huren nu samen iets en mijn oude woning heb ik niet meer. Stom, stom. Hoe maak ik het mezelf weer naar de zin? Wat zou jij doen?'

 

Ga op zoek naar woonruimte
'Zo'n herkenbaar verhaal! Juist daarom denk ik dat jij nooit gaat wennen aan samenwonen, al doen jij en je vriendin nog zo jullie best. Je hebt meer dan gemiddeld ruimte (letterlijk en figuurlijk) voor jezelf nodig. Kortom, maak dit zo snel mogelijk duidelijk en ga op zoek naar woonruimte. Of jullie relatie deze crisis gaat overleven, is natuurlijk de vraag. Jij hebt misschien het

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Onderzoek naar geweld

Hoewel Nederland bekend staat om zijn tolerantie, weten we dat er nog steeds veel geweld plaatsvindt om genderidentiteit of seksuele oriëntatie. Wat zet mensen aan tot dit geweld?

Lees verder

Transgender Zichtbaarheid

De 'Transgender Day of Visiblity', voor bewustwording van de positie van transgender mensen die op wereldwijde schaal te maken hebben met discriminatie, vindt sinds 2009 jaarlijks plaats op 31 maart.

Lees verder

Kroongetuige

Patricia Cornwell schreef een nieuw boek en we weten meer (Nicole Kidman!) over de TV-serie. Forensisch patholoog Kay Scarpetta wordt- in dit 26ste deel- achtervolgd door haar verleden.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden