A Scatter of Light

Vanaf deze week ligt het boek A Scatter of light van de bekroonde auteur Malinda Lo in de boekhandel. A Scatter of light is een boeiend coming-of-Queer-age-verhaal. Het speelt zich af ten tijde van de eerste grote beslissingen van het Hooggerechtshof die het homohuwelijk legaliseren. In het verhaal ontmoet de hoofdpersoon Aria West de gender non-conforme singer/songwriter Steph.

Het boek

Malinda Lo begon al in 2013 met het schrijven van A Scatter of light. Het verhaal in het boek speelt zich ook af in 2013. Hoofdpersoon Aria wil de zomer doorbrengen met haar beste vrienden op het eiland Martha's Vineyard. Alleen nadat op het afstudeerfeestje een jongen topless foto's van haar neemt en deze online plaatst, veranderen de plannen. Haar oma neemt haar onder haar hoede. Voorlopig logeert Aria bij haar in de kleine stad Woodacre in Californië. In het stadje ontmoet ze Steph Nichols. Steph is de gender-nonconforme tuinier van haar oma. Samen met Steph verkent Aria de queer-scene in de San Francisco Bay Area. Aria merkt dat ze zich steeds meer voelt aangetrokken

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Girls Who Love Girls

Ontmoeten en verbinden tijdens het Janey Vrouwenfestival Amsterdam, een groots evenement gericht op het vieren van de kracht, diversiteit en solidariteit van vrouwen die van vrouwen houden.

Lees verder

Horoscoop maart 2024

'Laat die pijnlijke ervaringen met je ex-vriendin los en maak ruimte voor nieuwe, positieve relaties.' - Wat staat jou te wachten deze maand? Je leest het hier!

Lees verder

Save Café Saarein

'We hebben de grenzeloze ambitie Saarein voort te zetten, met de nadruk op inclusiviteit, diversiteit en veel nieuwe energie. Het is cultureel erfgoed. We willen dit levenswerk koesteren.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden