A Scatter of Light

Vanaf deze week ligt het boek A Scatter of light van de bekroonde auteur Malinda Lo in de boekhandel. A Scatter of light is een boeiend coming-of-Queer-age-verhaal. Het speelt zich af ten tijde van de eerste grote beslissingen van het Hooggerechtshof die het homohuwelijk legaliseren. In het verhaal ontmoet de hoofdpersoon Aria West de gender non-conforme singer/songwriter Steph.

Het boek

Malinda Lo begon al in 2013 met het schrijven van A Scatter of light. Het verhaal in het boek speelt zich ook af in 2013. Hoofdpersoon Aria wil de zomer doorbrengen met haar beste vrienden op het eiland Martha's Vineyard. Alleen nadat op het afstudeerfeestje een jongen topless foto's van haar neemt en deze online plaatst, veranderen de plannen. Haar oma neemt haar onder haar hoede. Voorlopig logeert Aria bij haar in de kleine stad Woodacre in Californië. In het stadje ontmoet ze Steph Nichols. Steph is de gender-nonconforme tuinier van haar oma. Samen met Steph verkent Aria de queer-scene in de San Francisco Bay Area. Aria merkt dat ze zich steeds meer voelt aangetrokken

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Transgender Zichtbaarheid

De 'Transgender Day of Visiblity', voor bewustwording van de positie van transgender mensen die op wereldwijde schaal te maken hebben met discriminatie, vindt sinds 2009 jaarlijks plaats op 31 maart.

Lees verder

Kroongetuige

Patricia Cornwell schreef een nieuw boek en we weten meer (Nicole Kidman!) over de TV-serie. Forensisch patholoog Kay Scarpetta wordt- in dit 26ste deel- achtervolgd door haar verleden.

Lees verder

Corrie

Marieke Widlak maakte een bijzonder mooie docu over omgaan met veranderingen binnen een liefdesrelatie. 'Ik wilde een film maken die vertrouwen zou uitstralen over het afwijken van de norm.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden