A Scatter of Light

Vanaf deze week ligt het boek A Scatter of light van de bekroonde auteur Malinda Lo in de boekhandel. A Scatter of light is een boeiend coming-of-Queer-age-verhaal. Het speelt zich af ten tijde van de eerste grote beslissingen van het Hooggerechtshof die het homohuwelijk legaliseren. In het verhaal ontmoet de hoofdpersoon Aria West de gender non-conforme singer/songwriter Steph.

Het boek

Malinda Lo begon al in 2013 met het schrijven van A Scatter of light. Het verhaal in het boek speelt zich ook af in 2013. Hoofdpersoon Aria wil de zomer doorbrengen met haar beste vrienden op het eiland Martha's Vineyard. Alleen nadat op het afstudeerfeestje een jongen topless foto's van haar neemt en deze online plaatst, veranderen de plannen. Haar oma neemt haar onder haar hoede. Voorlopig logeert Aria bij haar in de kleine stad Woodacre in Californië. In het stadje ontmoet ze Steph Nichols. Steph is de gender-nonconforme tuinier van haar oma. Samen met Steph verkent Aria de queer-scene in de San Francisco Bay Area. Aria merkt dat ze zich steeds meer voelt aangetrokken

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Haar eerste date

'Mijn ex zou er vast wat van vinden als ze wist dat mijn vriendin verliefd is op een ander en vanavond haar eerste date met haar heeft.' Deel 2 van De Kers en de Taart.

Lees verder

Geen liefde meer

Ik vond het al zo lastig om het uit te maken, maar nu helemaal. Weggaan bij een zieke die je nodig heeft, doe je niet, maar is uit medelijden blijven wél goed?

Lees verder

Dat kan natuurlijk ook

'Soms is het even wennen voor de kinderen in het blok, twee mama's in de wijk. Want ja, dat was er eerder toch niet.' Janneke deelt het wel en wee van haar roze gezin.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden