Van Boulimia naar Coming-Out

Eten, overgeven, en een geheim leven leiden, zodat niemand het maar te weten kreeg. Vanaf mijn 15e ontwikkelde ik stukje bij beetje een eetstoornis. Langzaam maar zeker mondde deze uit in boulimia. Het enige wat ik deed, was wegduwen wie ik echt ben. Tien jaar lang duurde dit, totdat ik uiteindelijk uit de kast kwam, zo'n tien jaar later.

Zelfliefde

Wat ben ik er lang mee bezig geweest. Een heel proces was het. Maar daar is het dan: mijn boek Van Boulimia naar Coming-Out. Een hele kluif. Maar ik wist, dit gaat hoe dan ook een keer gepubliceerd worden. En daar is het dan eindelijk.

Een zelfhulpboek in zelfliefde. En dat niet alleen, het is meer dan dat. Een zelfhulpboek in het omgaan met een (eet)verslaving en over het uit de kast komen. Voor mij was het een proces van minstens tien jaar. Lief zijn voor jezelf en staan voor wie jij bent. Zo makkelijk gezegd, en zo moeilijk gedaan. Want streng zijn voor jezelf, dat kennen we wel. De lat hoog leggen, en nog nét dat beetje extra van jezelf vragen, jezelf aan de kant schuiven, terwijl je eigenlijk iets heel anders nodig hebt: rust, liefde, ontspanning, en uiten wie je bent en voelt. Maar wow, wat kan dat eng zijn. Waarom doen we dit? Waarom maken we het onszelf zo moeilijk? Bij mij was het een hunkering naar erkenning, geliefd worden en aandacht. Maar de enige oplossing

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Pathé Pride Night: Justine

Win kaarten voor de film! Justine is een jonge, intelligente vrouw, met sterke hang naar zelfdestructie. Op dag ontmoet ze Rachel en alles wordt anders. Durft Justine hoop te hebben op geluk..?

Lees verder

Lesbian Pulp & Queer Joy

Renée van Marissing gaat speciaal voor de gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers het eerste deel in de Lesbian Pulp serie schrijven. De launch party was vrijdag en de crowdfunding is los!

Lees verder

Vertrouwen en de waarheid

Ik voel mij het beste als Charlotte zo eerlijk en open mogelijk is, maar het was wel even slikken. Ze sprak de - tot dan toe exclusieve - woorden uit naar haar andere vriendin: Ik hou van jou.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden