Van Boulimia naar Coming-Out

Eten, overgeven, en een geheim leven leiden, zodat niemand het maar te weten kreeg. Vanaf mijn 15e ontwikkelde ik stukje bij beetje een eetstoornis. Langzaam maar zeker mondde deze uit in boulimia. Het enige wat ik deed, was wegduwen wie ik echt ben. Tien jaar lang duurde dit, totdat ik uiteindelijk uit de kast kwam, zo'n tien jaar later.

Zelfliefde

Wat ben ik er lang mee bezig geweest. Een heel proces was het. Maar daar is het dan: mijn boek Van Boulimia naar Coming-Out. Een hele kluif. Maar ik wist, dit gaat hoe dan ook een keer gepubliceerd worden. En daar is het dan eindelijk.

Een zelfhulpboek in zelfliefde. En dat niet alleen, het is meer dan dat. Een zelfhulpboek in het omgaan met een (eet)verslaving en over het uit de kast komen. Voor mij was het een proces van minstens tien jaar. Lief zijn voor jezelf en staan voor wie jij bent. Zo makkelijk gezegd, en zo moeilijk gedaan. Want streng zijn voor jezelf, dat kennen we wel. De lat hoog leggen, en nog nét dat beetje extra van jezelf vragen, jezelf aan de kant schuiven, terwijl je eigenlijk iets heel anders nodig hebt: rust, liefde, ontspanning, en uiten wie je bent en voelt. Maar wow, wat kan dat eng zijn. Waarom doen we dit? Waarom maken we het onszelf zo moeilijk? Bij mij was het een hunkering naar erkenning, geliefd worden en aandacht. Maar de enige oplossing

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden