Van Boulimia naar Coming-Out

Eten, overgeven, en een geheim leven leiden, zodat niemand het maar te weten kreeg. Vanaf mijn 15e ontwikkelde ik stukje bij beetje een eetstoornis. Langzaam maar zeker mondde deze uit in boulimia. Het enige wat ik deed, was wegduwen wie ik echt ben. Tien jaar lang duurde dit, totdat ik uiteindelijk uit de kast kwam, zo'n tien jaar later.

Zelfliefde

Wat ben ik er lang mee bezig geweest. Een heel proces was het. Maar daar is het dan: mijn boek Van Boulimia naar Coming-Out. Een hele kluif. Maar ik wist, dit gaat hoe dan ook een keer gepubliceerd worden. En daar is het dan eindelijk.

Een zelfhulpboek in zelfliefde. En dat niet alleen, het is meer dan dat. Een zelfhulpboek in het omgaan met een (eet)verslaving en over het uit de kast komen. Voor mij was het een proces van minstens tien jaar. Lief zijn voor jezelf en staan voor wie jij bent. Zo makkelijk gezegd, en zo moeilijk gedaan. Want streng zijn voor jezelf, dat kennen we wel. De lat hoog leggen, en nog nét dat beetje extra van jezelf vragen, jezelf aan de kant schuiven, terwijl je eigenlijk iets heel anders nodig hebt: rust, liefde, ontspanning, en uiten wie je bent en voelt. Maar wow, wat kan dat eng zijn. Waarom doen we dit? Waarom maken we het onszelf zo moeilijk? Bij mij was het een hunkering naar erkenning, geliefd worden en aandacht. Maar de enige oplossing

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Haar eerste date

'Mijn ex zou er vast wat van vinden als ze wist dat mijn vriendin verliefd is op een ander en vanavond haar eerste date met haar heeft.' Deel 2 van De Kers en de Taart.

Lees verder

Geen liefde meer

Ik vond het al zo lastig om het uit te maken, maar nu helemaal. Weggaan bij een zieke die je nodig heeft, doe je niet, maar is uit medelijden blijven wél goed?

Lees verder

Dat kan natuurlijk ook

'Soms is het even wennen voor de kinderen in het blok, twee mama's in de wijk. Want ja, dat was er eerder toch niet.' Janneke deelt het wel en wee van haar roze gezin.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden