Honolulu Rainbow & NewFest

In oktober waren er het Honolulu Rainbow Film Festival (HRFF) en het New York LGBTQ Film Festival: NewFest, met diverse nieuwe films waarvan sommige ook in Nederland of online te zien zijn.

Het was alweer het 33e Honolulu Rainbow Film Festival in Hawaii en zelfs het 34e New York LGBTQ Film Festival. Het HRFF begon in 1989 als het Adam Baran Honolulu Gay and Lesbian Film Festival.

Het NewFest is een non-profit organisatie voor mediakunst die in New York de nieuwste films presenteren. Ze bestaat al sinds 1988. Zowel het HRFF als het NewFest hebben elk jaar een zeer divers en uitgebreid programma. Hieronder zie je wat highlights van films en short movies uit beide festivals. Zo kun je hier in Nederland toch nog een beetje meegenieten.

 

Mars one

Braziliaanse film uit 2021. Het verhaal gaat over een zwarte arbeidersfamilie in Brazilië die probeert om ondanks de nieuwe extreemrechtse president optimistisch te blijven. Alle gezinsleden, waaronder de lesbische student Eunice, gaan hier op hun eigen manier mee om. Een persoonlijke, politiek en krachtig verhaal, geregisseerd door

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Haar eerste date

'Mijn ex zou er vast wat van vinden als ze wist dat mijn vriendin verliefd is op een ander en vanavond haar eerste date met haar heeft.' Deel 2 van De Kers en de Taart.

Lees verder

Geen liefde meer

Ik vond het al zo lastig om het uit te maken, maar nu helemaal. Weggaan bij een zieke die je nodig heeft, doe je niet, maar is uit medelijden blijven wél goed?

Lees verder

Dat kan natuurlijk ook

'Soms is het even wennen voor de kinderen in het blok, twee mama's in de wijk. Want ja, dat was er eerder toch niet.' Janneke deelt het wel en wee van haar roze gezin.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden