Honolulu Rainbow & NewFest

In oktober waren er het Honolulu Rainbow Film Festival (HRFF) en het New York LGBTQ Film Festival: NewFest, met diverse nieuwe films waarvan sommige ook in Nederland of online te zien zijn.

Het was alweer het 33e Honolulu Rainbow Film Festival in Hawaii en zelfs het 34e New York LGBTQ Film Festival. Het HRFF begon in 1989 als het Adam Baran Honolulu Gay and Lesbian Film Festival.

Het NewFest is een non-profit organisatie voor mediakunst die in New York de nieuwste films presenteren. Ze bestaat al sinds 1988. Zowel het HRFF als het NewFest hebben elk jaar een zeer divers en uitgebreid programma. Hieronder zie je wat highlights van films en short movies uit beide festivals. Zo kun je hier in Nederland toch nog een beetje meegenieten.

 

Mars one

Braziliaanse film uit 2021. Het verhaal gaat over een zwarte arbeidersfamilie in Brazilië die probeert om ondanks de nieuwe extreemrechtse president optimistisch te blijven. Alle gezinsleden, waaronder de lesbische student Eunice, gaan hier op hun eigen manier mee om. Een persoonlijke, politiek en krachtig verhaal, geregisseerd door

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Pathé Pride Night: Justine

Win kaarten voor de film! Justine is een jonge, intelligente vrouw, met sterke hang naar zelfdestructie. Op dag ontmoet ze Rachel en alles wordt anders. Durft Justine hoop te hebben op geluk..?

Lees verder

Lesbian Pulp & Queer Joy

Renée van Marissing gaat speciaal voor de gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers het eerste deel in de Lesbian Pulp serie schrijven. De launch party was vrijdag en de crowdfunding is los!

Lees verder

Vertrouwen en de waarheid

Ik voel mij het beste als Charlotte zo eerlijk en open mogelijk is, maar het was wel even slikken. Ze sprak de - tot dan toe exclusieve - woorden uit naar haar andere vriendin: Ik hou van jou.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden