Honolulu Rainbow & NewFest

In oktober waren er het Honolulu Rainbow Film Festival (HRFF) en het New York LGBTQ Film Festival: NewFest, met diverse nieuwe films waarvan sommige ook in Nederland of online te zien zijn.

Het was alweer het 33e Honolulu Rainbow Film Festival in Hawaii en zelfs het 34e New York LGBTQ Film Festival. Het HRFF begon in 1989 als het Adam Baran Honolulu Gay and Lesbian Film Festival.

Het NewFest is een non-profit organisatie voor mediakunst die in New York de nieuwste films presenteren. Ze bestaat al sinds 1988. Zowel het HRFF als het NewFest hebben elk jaar een zeer divers en uitgebreid programma. Hieronder zie je wat highlights van films en short movies uit beide festivals. Zo kun je hier in Nederland toch nog een beetje meegenieten.

 

Mars one

Braziliaanse film uit 2021. Het verhaal gaat over een zwarte arbeidersfamilie in Brazilië die probeert om ondanks de nieuwe extreemrechtse president optimistisch te blijven. Alle gezinsleden, waaronder de lesbische student Eunice, gaan hier op hun eigen manier mee om. Een persoonlijke, politiek en krachtig verhaal, geregisseerd door

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Onderzoek naar geweld

Hoewel Nederland bekend staat om zijn tolerantie, weten we dat er nog steeds veel geweld plaatsvindt om genderidentiteit of seksuele oriëntatie. Wat zet mensen aan tot dit geweld?

Lees verder

Transgender Zichtbaarheid

De 'Transgender Day of Visiblity', voor bewustwording van de positie van transgender mensen die op wereldwijde schaal te maken hebben met discriminatie, vindt sinds 2009 jaarlijks plaats op 31 maart.

Lees verder

Kroongetuige

Patricia Cornwell schreef een nieuw boek en we weten meer (Nicole Kidman!) over de TV-serie. Forensisch patholoog Kay Scarpetta wordt- in dit 26ste deel- achtervolgd door haar verleden.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden