Honolulu Rainbow & NewFest

In oktober waren er het Honolulu Rainbow Film Festival (HRFF) en het New York LGBTQ Film Festival: NewFest, met diverse nieuwe films waarvan sommige ook in Nederland of online te zien zijn.

Het was alweer het 33e Honolulu Rainbow Film Festival in Hawaii en zelfs het 34e New York LGBTQ Film Festival. Het HRFF begon in 1989 als het Adam Baran Honolulu Gay and Lesbian Film Festival.

Het NewFest is een non-profit organisatie voor mediakunst die in New York de nieuwste films presenteren. Ze bestaat al sinds 1988. Zowel het HRFF als het NewFest hebben elk jaar een zeer divers en uitgebreid programma. Hieronder zie je wat highlights van films en short movies uit beide festivals. Zo kun je hier in Nederland toch nog een beetje meegenieten.

 

Mars one

Braziliaanse film uit 2021. Het verhaal gaat over een zwarte arbeidersfamilie in Brazilië die probeert om ondanks de nieuwe extreemrechtse president optimistisch te blijven. Alle gezinsleden, waaronder de lesbische student Eunice, gaan hier op hun eigen manier mee om. Een persoonlijke, politiek en krachtig verhaal, geregisseerd door

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden