Vier Jezelf Samen

Op 4, 5 en 6 november is het feest in Almere met de Winter Pride Almere. Dit jaar is het thema 'Vier Jezelf Samen'. Centraal staat de Pride Walk op 6 november waar onder meer Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken aanwezig is als spreker. En er is nog veel meer te doen.

Akoestisch queer concert
Op vrijdag 4 november om 20 uur wordt er afgetrapt met een persoonlijke en akoestische muziekavond in De Nieuwe Bibliotheek. Queer singer-songwriter Wendy Moore is zeer uitgesproken over haar seksuele geaardheid en streeft ernaar met haar muziek mensen in de queer gemeenschap te steunen. En Chiara Bon speelt haar liedjes over (queer)liefde, de wereld en het leven. Het belooft een intieme avond te worden vol schitterende storytelling en mooie muziek. De toegang is gratis, mits gereserveerd.

El Houb
Op zaterdag 5 november om 14 uur vertonen we in De Nieuwe Bibliotheek de gloednieuwe film El Houb. Regisseur Shariff Nasr wil met deze film de dialoog starten over homoseksualiteit binnen de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap. De toegang is gratis, mits gereserveerd.

Pride Walk
Op de Esplanade in Almere stad start rond 15 uur de Pride Walk met een optreden van gay choir Manoeuvre en met toespraken van onder meer Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken en wethouder Maaike Veeningen. De Pride Walk staat in het teken van de strijd die queer mensen in Almere en Nederland nog altijd voeren tegen discriminatie en uitsluiting.

Winter Pride Party
Na afloop van de Pride Walk volgt een knallend feest in Poppodium De Meester. Bij de ticketprijs van 6,50 zit een regenboog-diner in, net als de eerste paar drankjes. Na het buffet wat muzikaal wordt begeleidt door de tropische en sexy sounds van Femmetastic, volgt een scala aan artiesten. Jasha Eliane trapt af met melodramatische Neder-indiepop over vrouwen. Babs brengt vervolgens met haar pop-rap diepgang op de dansvloer. Daarna volgt Ashley Knight, een van de weinige live-zingende drag queens. Dan volgt Alice Oltshoorn, die het hyperpop-genre in een Nederlands jasje steekt met haar laatste release Transtopia, waarop ze op zelf geproduceerde tracks verhalen vertelt over haar ervaringen als trans persoon in de mediawereld. Tot slot draait DJ Leroy Sendar, bekend in het queer-nachtleven, ons dansend de avond in, onder begeleiding van VJ Niels Mink, die de muziek visueel maakt.

Voor meer informatie over het programma, tickets en tijden: volg @winterpride_almere op Instagram, Winter Pride Almere op Facebook of kijk op www.winterpridealmere.nl.

 

Happy Winter Pride!

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden