In de knoop met gender

'Mijn dilemma is wel helemaal van deze tijd, vermoed ik. Iedereen mag uitkomen voor de genderidentiteit waartoe hij zichzelf rekent. Alleen weet ik dat helemaal nog niet. Ik ben 20 jaar en als vrouw geboren, voel me bi, en veelal meer man dan vrouw. Veelal, dus niet helemaal, en dat ervaar ik als erg lastig.

Soms vraag ik me oprecht af of we tegenwoordig niet te veel keuzes hebben en dat ik het mede daardoor zo moeilijk heb. Het is natuurlijk ook maar de vraag of ik überhaupt een keuze moet maken. Van wie? Voor wie? Toch lijkt het me wel fijn om dingen duidelijk te hebben, voor mijn eigen rust. Ik heb wel vrienden met wie ik af en toe hierover spreek, maar die lijken niet zo te zweven. Ik ben echt jaloers op ze. Wat zou jij doen?'

 

Blijf vooral experimenteren
'De fluïditeit van je gender- en seksuele ervaring klinkt prachtig. Weinig mensen kennen zo veel nuance in hun binnenwereld en durven zo aandachtig te onderzoeken en twijfelen. Het is een ware kunst om geen keuzes te maken als je ze niet werkelijk voelt, en het klinkt alsof dat is waar nu je uitdaging ligt.
Want nee, je hoeft geen keus te maken. Jij bent jij en je bent helemaal goed zoals je bent. Een woord voor je identiteit kan fijn

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Onderzoek naar geweld

Hoewel Nederland bekend staat om zijn tolerantie, weten we dat er nog steeds veel geweld plaatsvindt om genderidentiteit of seksuele oriëntatie. Wat zet mensen aan tot dit geweld?

Lees verder

Transgender Zichtbaarheid

De 'Transgender Day of Visiblity', voor bewustwording van de positie van transgender mensen die op wereldwijde schaal te maken hebben met discriminatie, vindt sinds 2009 jaarlijks plaats op 31 maart.

Lees verder

Kroongetuige

Patricia Cornwell schreef een nieuw boek en we weten meer (Nicole Kidman!) over de TV-serie. Forensisch patholoog Kay Scarpetta wordt- in dit 26ste deel- achtervolgd door haar verleden.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden