In de knoop met gender

'Mijn dilemma is wel helemaal van deze tijd, vermoed ik. Iedereen mag uitkomen voor de genderidentiteit waartoe hij zichzelf rekent. Alleen weet ik dat helemaal nog niet. Ik ben 20 jaar en als vrouw geboren, voel me bi, en veelal meer man dan vrouw. Veelal, dus niet helemaal, en dat ervaar ik als erg lastig.

Soms vraag ik me oprecht af of we tegenwoordig niet te veel keuzes hebben en dat ik het mede daardoor zo moeilijk heb. Het is natuurlijk ook maar de vraag of ik überhaupt een keuze moet maken. Van wie? Voor wie? Toch lijkt het me wel fijn om dingen duidelijk te hebben, voor mijn eigen rust. Ik heb wel vrienden met wie ik af en toe hierover spreek, maar die lijken niet zo te zweven. Ik ben echt jaloers op ze. Wat zou jij doen?'

 

Blijf vooral experimenteren
'De fluïditeit van je gender- en seksuele ervaring klinkt prachtig. Weinig mensen kennen zo veel nuance in hun binnenwereld en durven zo aandachtig te onderzoeken en twijfelen. Het is een ware kunst om geen keuzes te maken als je ze niet werkelijk voelt, en het klinkt alsof dat is waar nu je uitdaging ligt.
Want nee, je hoeft geen keus te maken. Jij bent jij en je bent helemaal goed zoals je bent. Een woord voor je identiteit kan fijn

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden