In de knoop met gender

'Mijn dilemma is wel helemaal van deze tijd, vermoed ik. Iedereen mag uitkomen voor de genderidentiteit waartoe hij zichzelf rekent. Alleen weet ik dat helemaal nog niet. Ik ben 20 jaar en als vrouw geboren, voel me bi, en veelal meer man dan vrouw. Veelal, dus niet helemaal, en dat ervaar ik als erg lastig.

Soms vraag ik me oprecht af of we tegenwoordig niet te veel keuzes hebben en dat ik het mede daardoor zo moeilijk heb. Het is natuurlijk ook maar de vraag of ik überhaupt een keuze moet maken. Van wie? Voor wie? Toch lijkt het me wel fijn om dingen duidelijk te hebben, voor mijn eigen rust. Ik heb wel vrienden met wie ik af en toe hierover spreek, maar die lijken niet zo te zweven. Ik ben echt jaloers op ze. Wat zou jij doen?'

 

Blijf vooral experimenteren
'De fluïditeit van je gender- en seksuele ervaring klinkt prachtig. Weinig mensen kennen zo veel nuance in hun binnenwereld en durven zo aandachtig te onderzoeken en twijfelen. Het is een ware kunst om geen keuzes te maken als je ze niet werkelijk voelt, en het klinkt alsof dat is waar nu je uitdaging ligt.
Want nee, je hoeft geen keus te maken. Jij bent jij en je bent helemaal goed zoals je bent. Een woord voor je identiteit kan fijn

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Haar eerste date

'Mijn ex zou er vast wat van vinden als ze wist dat mijn vriendin verliefd is op een ander en vanavond haar eerste date met haar heeft.' Deel 2 van De Kers en de Taart.

Lees verder

Geen liefde meer

Ik vond het al zo lastig om het uit te maken, maar nu helemaal. Weggaan bij een zieke die je nodig heeft, doe je niet, maar is uit medelijden blijven wél goed?

Lees verder

Dat kan natuurlijk ook

'Soms is het even wennen voor de kinderen in het blok, twee mama's in de wijk. Want ja, dat was er eerder toch niet.' Janneke deelt het wel en wee van haar roze gezin.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden