Theater Oester

Wist je dat oesters continu van geslacht veranderen? Gedurende hun leven hebben oesters meerdere identiteiten. Daarnaast hebben zij een opwindende uitwerking op mensen en transformeren onzichtbare deeltjes in parels. Bij Theater Oester spelen wij met gender en identiteit en geven wij mensen de mogelijkheid zich te ontpoppen tot ware parels.

Theater Oester maakt theater vóór en dóór de LHBTI+ community. De stichting maakt theatervoorstellingen waarin het LHBTI+ publiek haar eigen verhalen terugziet, om meer zichtbaarheid te creëren en om de LHBTI+ kijker erkenning en herkenning te bieden. De eerste voorstelling die het theatergezelschap speelde was gebaseerd op het boek Tipping the Velvet, een liefdesverhaal tussen twee vrouwen. Op dit moment is het theatergezelschap bezig om de lesbische filmklassieker But I'm A Cheerleader te vertalen naar het toneel. Wij spraken Simone Versteeg, regisseur en artistiek leider van Theater Oester!

Hoe ben je op het idee gekomen om een LHBTI+ theatergroep op te richten?

Ik ben van origine docent Engels en heb mij om laten scholen tot docerend theatermaker. Het was altijd al mijn droom om een Tipping the Velvet te vertalen naar het toneel. In Tipping the Velvet valt oestermeisje Nancy als een block voor drag king Kitty Butler en volgt haar naar late Victorian Londen om samen met haar op te treden. Tipping the Velvet is een coming-of-age roman die zich afspeelt in alle sociale lagen van het laat negentiende-eeuwse Londen. Ik ken het boek van voor naar achteren. Toen ik erachter kwam dat er een theaterversie was van dit boek, heb ik deze bewerkt en ben deze gaan uitvoeren als afstudeervoorstelling. Met die voorstelling heb ik stichting Theater Oester, een LHBTI+ gezelschap, opgericht. Ondanks

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Samen huilen

We maakten afgelopen week iets extreem vervelends mee, de emotie zit er nog steeds in. Gelukkig zijn er ook tal van geniale, fijne en liefdevolle momenten in ons heel normale gezin.

Lees verder

Verslaafd aan telefoon

'Ik leg het af tegen de smartphone van mijn vrouw. Dat apparaatje krijgt beslist meer aandacht dan ik. Naar mijn gevoel gaat het nu bergafwaarts met ons.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Queer Summer op Picl

Films over jezelf durven en mogen zijn: het jaarlijkse Queer Summer programma op Picl biedt verschillende films voor thuis op de bank, van Love Lies Bleeding tot Orlando.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden