Theater Oester

Wist je dat oesters continu van geslacht veranderen? Gedurende hun leven hebben oesters meerdere identiteiten. Daarnaast hebben zij een opwindende uitwerking op mensen en transformeren onzichtbare deeltjes in parels. Bij Theater Oester spelen wij met gender en identiteit en geven wij mensen de mogelijkheid zich te ontpoppen tot ware parels.

Theater Oester maakt theater vóór en dóór de LHBTI+ community. De stichting maakt theatervoorstellingen waarin het LHBTI+ publiek haar eigen verhalen terugziet, om meer zichtbaarheid te creëren en om de LHBTI+ kijker erkenning en herkenning te bieden. De eerste voorstelling die het theatergezelschap speelde was gebaseerd op het boek Tipping the Velvet, een liefdesverhaal tussen twee vrouwen. Op dit moment is het theatergezelschap bezig om de lesbische filmklassieker But I'm A Cheerleader te vertalen naar het toneel. Wij spraken Simone Versteeg, regisseur en artistiek leider van Theater Oester!

Hoe ben je op het idee gekomen om een LHBTI+ theatergroep op te richten?

Ik ben van origine docent Engels en heb mij om laten scholen tot docerend theatermaker. Het was altijd al mijn droom om een Tipping the Velvet te vertalen naar het toneel. In Tipping the Velvet valt oestermeisje Nancy als een block voor drag king Kitty Butler en volgt haar naar late Victorian Londen om samen met haar op te treden. Tipping the Velvet is een coming-of-age roman die zich afspeelt in alle sociale lagen van het laat negentiende-eeuwse Londen. Ik ken het boek van voor naar achteren. Toen ik erachter kwam dat er een theaterversie was van dit boek, heb ik deze bewerkt en ben deze gaan uitvoeren als afstudeervoorstelling. Met die voorstelling heb ik stichting Theater Oester, een LHBTI+ gezelschap, opgericht. Ondanks

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Transgender Zichtbaarheid

De 'Transgender Day of Visiblity', voor bewustwording van de positie van transgender mensen die op wereldwijde schaal te maken hebben met discriminatie, vindt sinds 2009 jaarlijks plaats op 31 maart.

Lees verder

Kroongetuige

Patricia Cornwell schreef een nieuw boek en we weten meer (Nicole Kidman!) over de TV-serie. Forensisch patholoog Kay Scarpetta wordt- in dit 26ste deel- achtervolgd door haar verleden.

Lees verder

Corrie

Marieke Widlak maakte een bijzonder mooie docu over omgaan met veranderingen binnen een liefdesrelatie. 'Ik wilde een film maken die vertrouwen zou uitstralen over het afwijken van de norm.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden