Ik Vertrek

Jolande en Barbara leiden een luxe bestaan met fijne mensen om zich heen en uitdagend werk. Toch vinden ze het tijd worden hun leven drastisch om te gooien. Ze willen een artistieke B&B opzetten in een Frans slaperig gehucht.

Jolande van Lith (54) en Barbara de Roo (55) zijn niet alleen een liefdeskoppel, maar ook een kunstenaarsduo met een voorliefde voor installatiekunst. Ze hebben al menig succes op hun naam staan. In het Franse gehucht Mansigne heeft het stel een Pippi Langkous-huis gekocht, dat ze willen omtoveren tot een chambre d'Arte; een walhalla voor creatievelingen.

Het Franse leven
Na een emotioneel afscheid beginnen Jolande en Barbara vol goede moed aan het afstomen van al het jaren '70 behang in de oude dokterswoning. Maar al snel ontstaan er twijfels over het hele project. Het huis mankeert van alles, de Franse werklui komen niet opdagen en de hele dag door muren en deuren schilderen is eigenlijk helemaal niet zo leuk. 

En in het Gelderse Alphen hadden ze toch best een goed leven, met fijne mensen om zich heen en uitdagend werk. De dames zetten door, want een nieuw leven in Frankrijk, dat was immers toch wat ze wilden?

De uitzending is op zaterdag 19 november om 20.30 uur te zien op NPO 1 en daarna op NPO Start.

 

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden