Fré, Annet & Elvis

Frédérique Spigt in the picture! Zondag 6 november verscheen ze nog bij Raven van Dorst in het programma 'Boerderij van Dorst'. Op Instagram komen er bij 'schuurmanenspigt' regelmatig post voorbij waarbij ze samen met Katja Schuurman 'druk is' met opruimen. Daar komt bij dat ze van 24 november (2022) tot en met 12 januari (2023) optreedt met Annet Malherbe in diverse plaatsen in Nederland. In de voorstelling ELVIS NEVER LEFT THE BUILDING PART II zingen de dames muziek van Elvis, met muzikale omlijsting van het Noordpool Orkest.

Frederique Spigt

Geboren in Rotterdam en afgestudeerd aan de kunstacademie, brak Frédérique midden jaren tachtig door als leadzangeres bij de Rockband 'I've got the bullets'. In 1996 ging ze solo en inmiddels is ze een iconisch boegbeeld in de lesbische scene. Wat niet iedereen van haar weet, is hoe veelzijdig ze is. Zo heeft ze ook al eens in een film gespeeld en tekende ze met Oost-Indische inkt de illustraties voor de dichtbundel 'Frédérique Spigt tekent ervoor' van Frans Vogel. Ze won samen met fysicus Reinoud Lavrijsen in 2016 de Nationale Wetenschapsquiz.

In 2014 stond Frédérique in een interview samen met Katja in Zij aan Zij. Ze waren toen al goede vrienden van elkaar. Op Instagram zie je een vleugje van de dynamiek tussen de twee vrouwen. Voor wie de aflevering van Boerderij van Dorst met Frederique nog wil zien: er zit een kleine spoiler in het  stukje 'Tepelsteeltje' op het Instagram account @schuurmanenspigt.

ELVIS NEVER LEFT THE BUILDING PART II

Op 24 november is het zover. Vanaf dan treden Frédérique en Annet op, om te beginnen in Leeuwarden. Zij laten daar met het Noordpool Orkest de prachtige muziek van Elvis Presley weerklinken. Het orkest onder leiding van Reinout Douma bestaat uit een bigband, strijkers en houtblazers en soul en rhythm&blues pianist Roel-Mississippi-Spanjer. Het is een vervolg op het eerste deel, waarover de Volkskrant in 2015 schreef: 'Tot aan de achterste rij rock-'n-rollen op Hound Dog en Jailhouse Rock. Spigt en Malherbe zingen met volle overgave en vormen bovendien een charismatisch duo.'

Voor wie kaartjes wil bemachtigen:

24 november, Leeuwarden.

26 november, Stadskanaal.

3 december, Gouda.

9 december, Groningen.

10 december, Hoorn.

13 december, Zwolle.

16 december, Wageningen.

17 december, Steenwijk.

29 december, Haarlem.

5 januari, Utrecht.

7 januari, Enschede.

12 januari, Rotterdam.

 

Ondertussen kun je nog even genieten van het optreden van Frédérique en Anet bij RTL Late Night waar ze onder andere het favoriete Elvis lied van Humberto Tan laten horen, Always on my mind. Een lied waarvan ook het origineel nog steeds zijn glans niet heeft verloren.

*

 

Wist je dat…. Frederique Spigt en Katja Schuurman allebei spelen in de nieuwe 'Rotterdamse romcom' Casa Coco? Nu te zien in de bioscopen, hier lees je meer & zie je de trailer.

 

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Haar eerste date

'Mijn ex zou er vast wat van vinden als ze wist dat mijn vriendin verliefd is op een ander en vanavond haar eerste date met haar heeft.' Deel 2 van De Kers en de Taart.

Lees verder

Geen liefde meer

Ik vond het al zo lastig om het uit te maken, maar nu helemaal. Weggaan bij een zieke die je nodig heeft, doe je niet, maar is uit medelijden blijven wél goed?

Lees verder

Dat kan natuurlijk ook

'Soms is het even wennen voor de kinderen in het blok, twee mama's in de wijk. Want ja, dat was er eerder toch niet.' Janneke deelt het wel en wee van haar roze gezin.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden