Kerst (zonder) discussie

'Met kerst ga ik traditiegetrouw naar mijn ouders. Op Eerste Kerstdag slooft mijn moeder zich uit in de keuken, om een pracht van een kerstdiner op tafel te zetten. Ze houdt rekening met mij en maakt een vegetarische variant op het hoofdgerecht, speciaal in een eenpersoonsdekschaal die ze ooit voor de gelegenheid heeft gekocht. Vorig jaar waren we niet samen door corona, dit jaar is de eerste keer dat ik alleen kom met mijn zoon. Mijn vrouw en ik zijn dit jaar gescheiden,' vertelt Anke (49).

'De scheiding was niet zo dramatisch als je soms hoort. We waren echt uit elkaar gegroeid, zijn een dagje ouder en we willen andere dingen van het leven. Het ging allemaal heel vriendschappelijk. Het huis hebben we goed verkocht en daar zijn we allebei een stuk wijzer van geworden, iets nieuws kopen was geen probleem. We wonen in dezelfde stad, maar bouwen los van elkaar weer een nieuw leven op. Ik voel me er goed over. Het is fijn om haar af en toe te zien, het gaat goed met haar en daar ben ik blij om. We zijn lang samen geweest en delen veel herinneringen. Tot grote verbazing van mijn moeder denken we erover om

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden