Kerst (zonder) discussie

'Met kerst ga ik traditiegetrouw naar mijn ouders. Op Eerste Kerstdag slooft mijn moeder zich uit in de keuken, om een pracht van een kerstdiner op tafel te zetten. Ze houdt rekening met mij en maakt een vegetarische variant op het hoofdgerecht, speciaal in een eenpersoonsdekschaal die ze ooit voor de gelegenheid heeft gekocht. Vorig jaar waren we niet samen door corona, dit jaar is de eerste keer dat ik alleen kom met mijn zoon. Mijn vrouw en ik zijn dit jaar gescheiden,' vertelt Anke (49).

'De scheiding was niet zo dramatisch als je soms hoort. We waren echt uit elkaar gegroeid, zijn een dagje ouder en we willen andere dingen van het leven. Het ging allemaal heel vriendschappelijk. Het huis hebben we goed verkocht en daar zijn we allebei een stuk wijzer van geworden, iets nieuws kopen was geen probleem. We wonen in dezelfde stad, maar bouwen los van elkaar weer een nieuw leven op. Ik voel me er goed over. Het is fijn om haar af en toe te zien, het gaat goed met haar en daar ben ik blij om. We zijn lang samen geweest en delen veel herinneringen. Tot grote verbazing van mijn moeder denken we erover om

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2023

All Day Every Day: Op 8 december is het Paarse Vrijdag, dé GSA-actiedag waarop de hele school steun en respect voor sekse, gender, en seksuele diversiteit laat zien door paars te dragen. Wij spraken docent Djoeke!

Lees verder

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden