Kerst (zonder) discussie

'Met kerst ga ik traditiegetrouw naar mijn ouders. Op Eerste Kerstdag slooft mijn moeder zich uit in de keuken, om een pracht van een kerstdiner op tafel te zetten. Ze houdt rekening met mij en maakt een vegetarische variant op het hoofdgerecht, speciaal in een eenpersoonsdekschaal die ze ooit voor de gelegenheid heeft gekocht. Vorig jaar waren we niet samen door corona, dit jaar is de eerste keer dat ik alleen kom met mijn zoon. Mijn vrouw en ik zijn dit jaar gescheiden,' vertelt Anke (49).

'De scheiding was niet zo dramatisch als je soms hoort. We waren echt uit elkaar gegroeid, zijn een dagje ouder en we willen andere dingen van het leven. Het ging allemaal heel vriendschappelijk. Het huis hebben we goed verkocht en daar zijn we allebei een stuk wijzer van geworden, iets nieuws kopen was geen probleem. We wonen in dezelfde stad, maar bouwen los van elkaar weer een nieuw leven op. Ik voel me er goed over. Het is fijn om haar af en toe te zien, het gaat goed met haar en daar ben ik blij om. We zijn lang samen geweest en delen veel herinneringen. Tot grote verbazing van mijn moeder denken we erover om

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Vrijheid of geestelijk afsterven

Ingrid Kluvers schreef een roman over de coming out van een lesbische vrouw in de jaren 1980. De worstelingen van hoofdpersonage Hans zijn deels autobiografisch en voor iedereen herkenbaar.

Lees verder

Onthulling van Laxmi Manuela

'Het voelt voor mij ontzettend goed om tijdens Rotterdam Pride 2023 mijn persoonlijke verhaal te delen en zo anderen, die twijfelen over hun geaardheid, te inspireren!'

Lees verder

Liefde wint in België

Alice on the Roof bracht een hartverwarmend nummer uit om een historische mijlpaal te vieren: de 20e verjaardag van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht in België.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden