Kerst (zonder) discussie

'Met kerst ga ik traditiegetrouw naar mijn ouders. Op Eerste Kerstdag slooft mijn moeder zich uit in de keuken, om een pracht van een kerstdiner op tafel te zetten. Ze houdt rekening met mij en maakt een vegetarische variant op het hoofdgerecht, speciaal in een eenpersoonsdekschaal die ze ooit voor de gelegenheid heeft gekocht. Vorig jaar waren we niet samen door corona, dit jaar is de eerste keer dat ik alleen kom met mijn zoon. Mijn vrouw en ik zijn dit jaar gescheiden,' vertelt Anke (49).

'De scheiding was niet zo dramatisch als je soms hoort. We waren echt uit elkaar gegroeid, zijn een dagje ouder en we willen andere dingen van het leven. Het ging allemaal heel vriendschappelijk. Het huis hebben we goed verkocht en daar zijn we allebei een stuk wijzer van geworden, iets nieuws kopen was geen probleem. We wonen in dezelfde stad, maar bouwen los van elkaar weer een nieuw leven op. Ik voel me er goed over. Het is fijn om haar af en toe te zien, het gaat goed met haar en daar ben ik blij om. We zijn lang samen geweest en delen veel herinneringen. Tot grote verbazing van mijn moeder denken we erover om

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Het laatste voorjaar

Langverwachte derde roman van Minke Douwesz! Verlies en verandering kenmerken het leven, in dit geval het leven van Ese Jelles, die op de fiets- en in haar hoofd en verleden- een bijzondere reis maakt.

Lees verder

K's Choice - Community Edition

What You See Festival: Leo van Emden volgde twee maanden lang de bijna 100 zangliefhebbers uit de LGBTQIA+ gemeenschap in hun reis naar een concert met K's Choice.

Lees verder

Pink Parents: Sylvia en Wendy

'Het krijgen van een kind is voor veel regenboogouders een intensief traject en dan is het kindje daar… Hoe leuk is het dan als iemand met een cadeautje komt dat op jouw gezin gericht is?'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden