Samantha's liefde

De Friesian Horse kalender is een samenwerking tussen Sabien Zwaga, Louwrens Mellema, paardenfotograaf Laura Dijkslag en Marjon Zwaga, ondergebracht in de Stichting Horse Kalender in actie voor kankeronderzoek. Het doel is om met het jaarlijks uitbrengen van een kalender met hoofdzakelijk Friese paarden zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. De volledige opbrengst gaat naar kankerbestrijding.

www.friesianhorsekalender.nl 

 

De telefoon gaat, ik heb Nederlandse zangeres Samantha Steenwijk aan de lijn. Zo aan de achtergrond te horen vermoed ik dat ze in de auto zit. Vandaag ga ik haar vragen stellen over haar andere grote liefde. Naast de liefde voor haar vrouw heeft Samantha namelijk ook een grote liefde voor paarden. Dit jaar doet Samantha voor de tweede keer op rij mee met de Friesian Horse kalender. De volledige opbrengst van de kalender, die je inmiddels kunt bestellen, gaat naar de kankerbestrijding. 

 

Beeld: Laura Dijkslag Fotografie

Over Samantha

In 2017 deed Samantha mee aan het achtste seizoen van het programma The Voice of Holland. Hoewel ze daarvoor al flink aan de weg timmerde, wordt het meedoen aan The Voice of Holland vaak als haar grote doorbraak gezien. Sindsdien is ze eigenlijk niet meer van de Nederlandse televisie weg te denken. Zo deed ze onder andere mee met 'Beste Zangers' en 'The Masked Singer'. Op het moment is ze regelmatig als panellid te zien in het televisieprogramma 'Secret Duets'.

 

Weet je nog, 5 jaar geleden? Kijk hier een compilatie en backstage beelden:

Dat Samantha met een vrouw samen is, is geen geheim. Op haar 20e leerde ze haar vrouw Daisy kennen. Samantha moest toen optreden in een café in Den Haag. Daisy was op dat moment de enige vrouwelijke portier in de Hofstad. Samantha maakte, geheel tegen haar gewoonte in, een praatje met haar aan de bar en vervolgens hielden ze contact. Dat was toen nog met msn. Twee weken later was het 'aan'. Samantha en Daisy zijn sinds 2013 getrouwd. Hun huwelijk werd voltrokken door buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand én zangeres Imca Marina.

Terug naar de paarden: Wat heb je met de Friesian Horse kalender?

'De Friesian Horse kalender is een fantastisch initiatief. Iedereen heeft in familie- of vriendenkring wel te maken gehad met kanker. Dus geld voor onderzoek is er nooit te veel. Dat ik zo tegelijk met mijn passie voor Friese paarden wat kan doen voor het kankerfonds is alleen maar mooi. Mijn moeder heeft borstkanker gehad en mijn schoonmoeder is overleden aan borstkanker. Dus ja, ik heb er ook net zo goed mee te maken. De ziekte heeft zo'n impact op je leven, op je omgeving. Als we daar iets tegen zouden kunnen doen wordt het leven een stuk mooier, een stuk dragelijker.'

Liefde voor paarden

Samantha: 'Vanaf mijn 7e mocht ik op een paard rijden, maar gek op paarden dat was ik al vanaf dat ik al een paard kon zien denk ik. Ik ben al echt mijn hele leven gek

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden