Regels en reflectie

Sanne heeft, sinds kort, een open relatie met haar vriendin. Ze deelt met ons hoe dat in z'n werk gaat, waar ze als stel tegenaan lopen en hoe je zoiets eigenlijk doet, een open relatie hebben. Deel 1 t/m 4 lees je hier, dit is het vijfde en laatste deel van de serie De Kers en de Taart.

'Hoe was het eigenlijk in onze relatie, op onze boot, voor jou?' vraag ik mijn vriendin. Sinds we de uitdaging zijn aangegaan en mijn vriendin haar gevoel voor de jonge vrouw ging onderzoeken, is er een hoop gebeurd.

Mijn vriendin: 'Onze boot was soms lek en soms was het een cruiseschip.' Ik moet lachen, mooi hoe ze dat zo treffend beschrijft. Regels maken was heel bijzonder. Voor ons was het continue aftasten. 'Sommige dingen waarvan ik denk 'dat zal wel niet zo'n probleem zijn', zoals bellen, dat was zeker wel een probleem. En dan dingen zoals fysiek afspreken en het hebben over het met elkaar naar bed gaan? Wat voor de meeste mensen toch wel een ding is, dat was dan allemaal niet erg. Dat kon en dan wilde je bijna mee om een lingeriesetje uit te zoeken.'

Ik moet lachen want ik weet precies wat ze bedoelt. Wij hebben een hele andere beleving, er zijn andere dingen die ons raken en pijn doen. Als de verbinding tussen mij en mijn vriendin goed voelt en ik heb het gevoel dat ik de taart ben en de ander de kers, dan voel ik geen jaloezie. Toen mijn vriendin kon afspreken en ik haar vertwijfeld bij de la met lingerie zag staan, voelde ik een soort blijheid voor haar. Ik vroeg haar of ze niet liever een string aan wilde doen. Ze stond er zo schattig bij, zo voorzichtig en verlegen bedenkend wat ze aan moest trekken.

Territorium is best een ding voor mij. Ik heb geen zin om geconfronteerd te worden met de andere vrouw

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Het laatste voorjaar

Langverwachte derde roman van Minke Douwesz! Verlies en verandering kenmerken het leven, in dit geval het leven van Ese Jelles, die op de fiets- en in haar hoofd en verleden- een bijzondere reis maakt.

Lees verder

K's Choice - Community Edition

What You See Festival: Leo van Emden volgde twee maanden lang de bijna 100 zangliefhebbers uit de LGBTQIA+ gemeenschap in hun reis naar een concert met K's Choice.

Lees verder

Pink Parents: Sylvia en Wendy

'Het krijgen van een kind is voor veel regenboogouders een intensief traject en dan is het kindje daar… Hoe leuk is het dan als iemand met een cadeautje komt dat op jouw gezin gericht is?'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden