Regels en reflectie

Sanne heeft, sinds kort, een open relatie met haar vriendin. Ze deelt met ons hoe dat in z'n werk gaat, waar ze als stel tegenaan lopen en hoe je zoiets eigenlijk doet, een open relatie hebben. Deel 1 t/m 4 lees je hier, dit is het vijfde en laatste deel van de serie De Kers en de Taart.

'Hoe was het eigenlijk in onze relatie, op onze boot, voor jou?' vraag ik mijn vriendin. Sinds we de uitdaging zijn aangegaan en mijn vriendin haar gevoel voor de jonge vrouw ging onderzoeken, is er een hoop gebeurd.

Mijn vriendin: 'Onze boot was soms lek en soms was het een cruiseschip.' Ik moet lachen, mooi hoe ze dat zo treffend beschrijft. Regels maken was heel bijzonder. Voor ons was het continue aftasten. 'Sommige dingen waarvan ik denk 'dat zal wel niet zo'n probleem zijn', zoals bellen, dat was zeker wel een probleem. En dan dingen zoals fysiek afspreken en het hebben over het met elkaar naar bed gaan? Wat voor de meeste mensen toch wel een ding is, dat was dan allemaal niet erg. Dat kon en dan wilde je bijna mee om een lingeriesetje uit te zoeken.'

Ik moet lachen want ik weet precies wat ze bedoelt. Wij hebben een hele andere beleving, er zijn andere dingen die ons raken en pijn doen. Als de verbinding tussen mij en mijn vriendin goed voelt en ik heb het gevoel dat ik de taart ben en de ander de kers, dan voel ik geen jaloezie. Toen mijn vriendin kon afspreken en ik haar vertwijfeld bij de la met lingerie zag staan, voelde ik een soort blijheid voor haar. Ik vroeg haar of ze niet liever een string aan wilde doen. Ze stond er zo schattig bij, zo voorzichtig en verlegen bedenkend wat ze aan moest trekken.

Territorium is best een ding voor mij. Ik heb geen zin om geconfronteerd te worden met de andere vrouw

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Vrijheid of geestelijk afsterven

Ingrid Kluvers schreef een roman over de coming out van een lesbische vrouw in de jaren 1980. De worstelingen van hoofdpersonage Hans zijn deels autobiografisch en voor iedereen herkenbaar.

Lees verder

Onthulling van Laxmi Manuela

'Het voelt voor mij ontzettend goed om tijdens Rotterdam Pride 2023 mijn persoonlijke verhaal te delen en zo anderen, die twijfelen over hun geaardheid, te inspireren!'

Lees verder

Liefde wint in België

Alice on the Roof bracht een hartverwarmend nummer uit om een historische mijlpaal te vieren: de 20e verjaardag van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht in België.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden