A Teenage Love Affair

Het is liefde op het eerste gezicht wanneer de non-binaire Sky en het cis-meisje Asha elkaar ontmoeten. Beiden zijn op zoek naar wie zij zijn in een wereld die verandert, maar tegelijkertijd krampachtig vasthoudt aan traditioneel hokjesdenken. Een prille, maar intense liefde die onder druk komt te staan door de maatschappij.

In de achtdelige NTR-webserie A Teenage Love Affair nemen regisseur en co-scenarist Bobbie Koek, scenarist Ashgan El-Hamus en co-scenarist Nena van Driel de kijker mee in een verhaal over de hunkering naar vrijheid, de moed om buiten hokjes te leven, maar bovenal: over liefde.

 

Het verhaal: Asha verhuist na de scheiding van haar ouders met haar moeder en twee broertjes van een klein dorp naar de grote stad. Terwijl zij naar haar weg zoekt in het drukke Amsterdam wordt zij bijna aangereden door Sky. Direct is er die sparkle en ze krijgen elkaar niet meer uit hun hoofd. Het blijkt dat ze tegenover elkaar in de flat wonen en bij hun tweede ontmoeting slaat de vonk echt over. Het lijkt meant to be, de start van een bijzonder liefdesverhaal, maar wel een met hobbels en (innerlijke) obstakels die overwonnen moeten worden. 

In A Teenage Love Affair worstelt Asha met de scheiding van haar ouders en haar afgenomen geloof in de liefde en Sky kampt door een eerdere heftige teleurstelling in de liefde met een angststoornis en paniekaanvallen. Zij worstelen met liefde en de verwachtingen, vooroordelen en onzekerheden die daaruit voortvloeien. Het verbeeldt een herkenbare zoektocht van  jongeren die op zoek zijn naar zichzelf en hun plek in de wereld.

'De afgelopen jaren zijn er maatschappelijk goede stappen gezet in de acceptatie en beeldvorming van alternatieve genderidentiteiten. Langzamerhand opent de maatschappij zich voor verschillende genderexpressies, maar nog altijd zit het hokjesdenken sterk in ons systeem. A Teenage Love Affair is een kleurrijke, energieke en hoopvolle serie vol muziek, die motiveert om jezelf te zijn en onderstreept dat het niet uitmaakt wie of wat je bent. Je bent mens en daarin hoef je je voor niets te schamen. Met de serie willen we normalisering van genderdiversiteit omarmen en ondersteunen.' – NTR.

 

Over de hoofdrolspelers: Sky wordt gespeeld door Sky James Bronkhorst, een creatieve kok met een passie voor acteren, schilderen en het maken van beeldende kunst. Hen maakt in deze serie diens acteerdebuut.

Sky hoopt anderen te kunnen laten voelen dat iedereen ertoe doet.

Asha wordt gespeeld door Hana Nina Hussein, een multidisciplinaire kunstenaar en actrice met een achtergrond in ruimtelijk ontwerp, schrijven, illustreren, keramiek en glas. Ze is afgestudeerd als ruimtelijk vormgever. Als actrice blijft ze de impact van film zowel achter als voor de camera onderzoeken. Ze werkt momenteel als assistent casting director bij Saida Casting. Door haar Nederlandse, Somalische en Jemenitische invloeden, wordt Hana's interpretatie van familiale dynamiek, inheemse taalkunde en sociologie voortdurend in vraag gesteld tijdens haar artistieke praktijk.

 

A Teenage Love Affair is vanaf 16 januari te zien op NPO3.nl en het NPO3-YouTubekanaal.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden