L word: Sapphic Chaos

Spoiler alert!

Morgen ziet Amerika de finale van het derde seizoen op Showtime (Op 26 januari zie je 'm in Bar Buka, meer info hier!) en dan is het is weer voorbij met Alice, Bette en Tina (Happily ever after?!), Shane, Tess, Finley, Sophie, Dani, Dre en al die andere gezichten die we inmiddels in ons hart gesloten hebben. Hoe het verder gaat met (de baby van) Maribel en Micah, met de relatie saboterende Shane, met Angie op de universiteit, Alice en haar 'ware' liefde (OMG Tasha is terug!), met Carrie en haar nieuwe verkering: Het is voer voor speculatie.

Seizoen 3 van Generation Q bracht ons meer dan lesbisch drama. Zo maakten we kennis met Dré (die trouwens eerst in het bed van Sophie en daarna in de armen van Dani een behoorlijke portie 'sapphic chaos' veroorzaakte), gespeeld door Carmen LoBue. Carmen omschrijft zichzelf als Queer Non-Binary Afro-Pilipinx American Filmmaker en in The L word zie je hen als getalenteerd artiest. Houd Carmen in de gaten via diens website en Insta: @carmenlobue

Preview van de laatste aflevering van seizoen 3:

 

Of en wanneer The L word Generation Q seizoen 3 officieel in Nederland wordt uitgezonden is helaas nog steeds niet duidelijk. Wel is de moeite van het vermelden waard dat Fletcher, die haar (fictieve) album release party vierde in Dana (aflevering 7), op 25 februari Nederland aandoet en opent voor Panic! At The Disco tijdens de VIVA LAS VENGEANCE TOUR UK & EUROPE 2023 in Ahoy Rotterdam. (Meer info en data vind je onder Tours op www.findingfletcher.com.) 

Over haar optreden in The L word Generation Q zei Fletcher eerder tegen Out Magazine: 'Deel mogen uitmaken van een serie die historisch zo belangrijk is en is geweest voor zichtbaarheid en representatie, en die zoveel heeft bijgedragen aan het accepteren van mijn eigen identiteit, maakte voor mij de cirkel rond. En het was ook gewoon een f*cking eer.'

 

Fletcher, geboren als Cari Elise Fletcher in maart 1994, brak in 2019 definitief door met haar single 'Undrunk', die uitkwam op haar tweede EP: You Ruined New York City For Me

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder

Kiezen, snijden, zwijgen

Marieke en Sharan zijn intersekse. Hun jeugd werd getekend door onnodige medische ingrepen en opgelegd zwijgen. Ze doorbreken hun geheim en maken een indrukwekkende documentaire.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden