L word: Sapphic Chaos

Spoiler alert!

Morgen ziet Amerika de finale van het derde seizoen op Showtime (Op 26 januari zie je 'm in Bar Buka, meer info hier!) en dan is het is weer voorbij met Alice, Bette en Tina (Happily ever after?!), Shane, Tess, Finley, Sophie, Dani, Dre en al die andere gezichten die we inmiddels in ons hart gesloten hebben. Hoe het verder gaat met (de baby van) Maribel en Micah, met de relatie saboterende Shane, met Angie op de universiteit, Alice en haar 'ware' liefde (OMG Tasha is terug!), met Carrie en haar nieuwe verkering: Het is voer voor speculatie.

Seizoen 3 van Generation Q bracht ons meer dan lesbisch drama. Zo maakten we kennis met Dré (die trouwens eerst in het bed van Sophie en daarna in de armen van Dani een behoorlijke portie 'sapphic chaos' veroorzaakte), gespeeld door Carmen LoBue. Carmen omschrijft zichzelf als Queer Non-Binary Afro-Pilipinx American Filmmaker en in The L word zie je hen als getalenteerd artiest. Houd Carmen in de gaten via diens website en Insta: @carmenlobue

Preview van de laatste aflevering van seizoen 3:

 

Of en wanneer The L word Generation Q seizoen 3 officieel in Nederland wordt uitgezonden is helaas nog steeds niet duidelijk. Wel is de moeite van het vermelden waard dat Fletcher, die haar (fictieve) album release party vierde in Dana (aflevering 7), op 25 februari Nederland aandoet en opent voor Panic! At The Disco tijdens de VIVA LAS VENGEANCE TOUR UK & EUROPE 2023 in Ahoy Rotterdam. (Meer info en data vind je onder Tours op www.findingfletcher.com.) 

Over haar optreden in The L word Generation Q zei Fletcher eerder tegen Out Magazine: 'Deel mogen uitmaken van een serie die historisch zo belangrijk is en is geweest voor zichtbaarheid en representatie, en die zoveel heeft bijgedragen aan het accepteren van mijn eigen identiteit, maakte voor mij de cirkel rond. En het was ook gewoon een f*cking eer.'

 

Fletcher, geboren als Cari Elise Fletcher in maart 1994, brak in 2019 definitief door met haar single 'Undrunk', die uitkwam op haar tweede EP: You Ruined New York City For Me

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden