L word: Sapphic Chaos

Spoiler alert!

Morgen ziet Amerika de finale van het derde seizoen op Showtime (Op 26 januari zie je 'm in Bar Buka, meer info hier!) en dan is het is weer voorbij met Alice, Bette en Tina (Happily ever after?!), Shane, Tess, Finley, Sophie, Dani, Dre en al die andere gezichten die we inmiddels in ons hart gesloten hebben. Hoe het verder gaat met (de baby van) Maribel en Micah, met de relatie saboterende Shane, met Angie op de universiteit, Alice en haar 'ware' liefde (OMG Tasha is terug!), met Carrie en haar nieuwe verkering: Het is voer voor speculatie.

Seizoen 3 van Generation Q bracht ons meer dan lesbisch drama. Zo maakten we kennis met Dré (die trouwens eerst in het bed van Sophie en daarna in de armen van Dani een behoorlijke portie 'sapphic chaos' veroorzaakte), gespeeld door Carmen LoBue. Carmen omschrijft zichzelf als Queer Non-Binary Afro-Pilipinx American Filmmaker en in The L word zie je hen als getalenteerd artiest. Houd Carmen in de gaten via diens website en Insta: @carmenlobue

Preview van de laatste aflevering van seizoen 3:

 

Of en wanneer The L word Generation Q seizoen 3 officieel in Nederland wordt uitgezonden is helaas nog steeds niet duidelijk. Wel is de moeite van het vermelden waard dat Fletcher, die haar (fictieve) album release party vierde in Dana (aflevering 7), op 25 februari Nederland aandoet en opent voor Panic! At The Disco tijdens de VIVA LAS VENGEANCE TOUR UK & EUROPE 2023 in Ahoy Rotterdam. (Meer info en data vind je onder Tours op www.findingfletcher.com.) 

Over haar optreden in The L word Generation Q zei Fletcher eerder tegen Out Magazine: 'Deel mogen uitmaken van een serie die historisch zo belangrijk is en is geweest voor zichtbaarheid en representatie, en die zoveel heeft bijgedragen aan het accepteren van mijn eigen identiteit, maakte voor mij de cirkel rond. En het was ook gewoon een f*cking eer.'

 

Fletcher, geboren als Cari Elise Fletcher in maart 1994, brak in 2019 definitief door met haar single 'Undrunk', die uitkwam op haar tweede EP: You Ruined New York City For Me

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2023

All Day Every Day: Op 8 december is het Paarse Vrijdag, dé GSA-actiedag waarop de hele school steun en respect voor sekse, gender, en seksuele diversiteit laat zien door paars te dragen. Wij spraken docent Djoeke!

Lees verder

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden