Silver Haze

Silver Haze is de nieuwe film van Sacha Polak, met Vicky Knight en Esmé Creed-Miles. De film gaat in wereldpremière in de Panorama-sectie van het filmfestival van Berlijn.

Beeld: Cinéart Nederland

Sacha Polak vertelt met Silver Haze het verhaal van Franky (gespeeld door Vicky Knight), een jonge verpleegster uit een Londense buitenwijk, die na een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd nog altijd op zoek is naar antwoorden. Antwoorden die ze nodig heeft om een toekomst voor zichzelf te kunnen zien.

Als Franky verliefd wordt op Florence (gespeeld door Esmé Creed-Miles, HANNA), een van haar patiënten, vluchten ze samen de stad uit naar de Engelse kust. Daar vindt ze een veilige plek bij Florence's samengestelde familie en lukt het Franky om haar verleden onder ogen te zien.

 

 

 

De film is geïnspireerd door het leven van actrice Vicky Knight, die als 8-jarig meisje een brand overleefde waarbij ze ernstige brandwonden opliep. Het script van Silver Haze is deels gebaseerd op Vicky's eigen ervaringen, deels fictie en is geschreven door Sacha Polak.

Sasha Polak (1982) maakte eerder onder meer de films Hemel (2012), Zurich (2015) en Dirty God (2019), voor deze laatste film won ze een Gouden Kalf voor Beste Regie. Vicky Knight (1996) werd voor haar rol in Dirty God door Screen Daily uitgeroepen tot 'Star of Tomorrow'.

Silver Haze zie je vanaf 2 maart 2023 in de Nederlandse bioscoop.

 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden