Silver Haze

Silver Haze is de nieuwe film van Sacha Polak, met Vicky Knight en Esmé Creed-Miles. De film gaat in wereldpremière in de Panorama-sectie van het filmfestival van Berlijn.

Beeld: Cinéart Nederland

Sacha Polak vertelt met Silver Haze het verhaal van Franky (gespeeld door Vicky Knight), een jonge verpleegster uit een Londense buitenwijk, die na een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd nog altijd op zoek is naar antwoorden. Antwoorden die ze nodig heeft om een toekomst voor zichzelf te kunnen zien.

Als Franky verliefd wordt op Florence (gespeeld door Esmé Creed-Miles, HANNA), een van haar patiënten, vluchten ze samen de stad uit naar de Engelse kust. Daar vindt ze een veilige plek bij Florence's samengestelde familie en lukt het Franky om haar verleden onder ogen te zien.

 

 

 

De film is geïnspireerd door het leven van actrice Vicky Knight, die als 8-jarig meisje een brand overleefde waarbij ze ernstige brandwonden opliep. Het script van Silver Haze is deels gebaseerd op Vicky's eigen ervaringen, deels fictie en is geschreven door Sacha Polak.

Sasha Polak (1982) maakte eerder onder meer de films Hemel (2012), Zurich (2015) en Dirty God (2019), voor deze laatste film won ze een Gouden Kalf voor Beste Regie. Vicky Knight (1996) werd voor haar rol in Dirty God door Screen Daily uitgeroepen tot 'Star of Tomorrow'.

Silver Haze zie je vanaf 2 maart 2023 in de Nederlandse bioscoop.

 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Girls Who Love Girls

Ontmoeten en verbinden tijdens het Janey Vrouwenfestival Amsterdam, een groots evenement gericht op het vieren van de kracht, diversiteit en solidariteit van vrouwen die van vrouwen houden.

Lees verder

Horoscoop maart 2024

'Laat die pijnlijke ervaringen met je ex-vriendin los en maak ruimte voor nieuwe, positieve relaties.' - Wat staat jou te wachten deze maand? Je leest het hier!

Lees verder

Save Café Saarein

'We hebben de grenzeloze ambitie Saarein voort te zetten, met de nadruk op inclusiviteit, diversiteit en veel nieuwe energie. Het is cultureel erfgoed. We willen dit levenswerk koesteren.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden