Silver Haze

Silver Haze is de nieuwe film van Sacha Polak, met Vicky Knight en Esmé Creed-Miles. De film gaat in wereldpremière in de Panorama-sectie van het filmfestival van Berlijn.

Beeld: Cinéart Nederland

Sacha Polak vertelt met Silver Haze het verhaal van Franky (gespeeld door Vicky Knight), een jonge verpleegster uit een Londense buitenwijk, die na een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd nog altijd op zoek is naar antwoorden. Antwoorden die ze nodig heeft om een toekomst voor zichzelf te kunnen zien.

Als Franky verliefd wordt op Florence (gespeeld door Esmé Creed-Miles, HANNA), een van haar patiënten, vluchten ze samen de stad uit naar de Engelse kust. Daar vindt ze een veilige plek bij Florence's samengestelde familie en lukt het Franky om haar verleden onder ogen te zien.

 

 

 

De film is geïnspireerd door het leven van actrice Vicky Knight, die als 8-jarig meisje een brand overleefde waarbij ze ernstige brandwonden opliep. Het script van Silver Haze is deels gebaseerd op Vicky's eigen ervaringen, deels fictie en is geschreven door Sacha Polak.

Sasha Polak (1982) maakte eerder onder meer de films Hemel (2012), Zurich (2015) en Dirty God (2019), voor deze laatste film won ze een Gouden Kalf voor Beste Regie. Vicky Knight (1996) werd voor haar rol in Dirty God door Screen Daily uitgeroepen tot 'Star of Tomorrow'.

Silver Haze zie je vanaf 2 maart 2023 in de Nederlandse bioscoop.

 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden