Silver Haze

Silver Haze is de nieuwe film van Sacha Polak, met Vicky Knight en Esmé Creed-Miles. De film gaat in wereldpremière in de Panorama-sectie van het filmfestival van Berlijn.

Beeld: Cinéart Nederland

Sacha Polak vertelt met Silver Haze het verhaal van Franky (gespeeld door Vicky Knight), een jonge verpleegster uit een Londense buitenwijk, die na een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd nog altijd op zoek is naar antwoorden. Antwoorden die ze nodig heeft om een toekomst voor zichzelf te kunnen zien.

Als Franky verliefd wordt op Florence (gespeeld door Esmé Creed-Miles, HANNA), een van haar patiënten, vluchten ze samen de stad uit naar de Engelse kust. Daar vindt ze een veilige plek bij Florence's samengestelde familie en lukt het Franky om haar verleden onder ogen te zien.

 

 

 

De film is geïnspireerd door het leven van actrice Vicky Knight, die als 8-jarig meisje een brand overleefde waarbij ze ernstige brandwonden opliep. Het script van Silver Haze is deels gebaseerd op Vicky's eigen ervaringen, deels fictie en is geschreven door Sacha Polak.

Sasha Polak (1982) maakte eerder onder meer de films Hemel (2012), Zurich (2015) en Dirty God (2019), voor deze laatste film won ze een Gouden Kalf voor Beste Regie. Vicky Knight (1996) werd voor haar rol in Dirty God door Screen Daily uitgeroepen tot 'Star of Tomorrow'.

Silver Haze zie je vanaf 2 maart 2023 in de Nederlandse bioscoop.

 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden