Because Of My Love For Women

Maak kennis met kunstenaar Nienke Slotboom (37). Nienke maakt tekeningen van vrouwen waarin de schoonheid van sensuele liefde tussen vrouwen wordt gevierd. Hoe kwam Nienke erop om intieme tekeningen van vrouwen te maken? Waar haalt ze haar inspiratie vandaan en welke plannen heeft ze voor de toekomst? Ik ging bij haar thuis op bezoek in Amsterdam-Oost voor een persoonlijk interview én om haar werken in het echt te kunnen bekijken. 

De kunstwerken zijn online te zien op www.myloveforwomen.nl en te bestellen via de shop. Je kunt Nienke's werken ook bekijken op Instagram.

Nienke vertelt: 'Het begon eigenlijk vanuit een persoonlijke overtuiging, want ik tekende als een proces. Toen ik in 2019 op vakantie was met vrienden kwam ik op het idee om mijn liefdesverdriet van me af te gaan tekenen. Ik tekende mijn herinneringen aan mijn ex-vriendin als een verwerkingsproces, en dat waren vooral tekeningen die me deden denken aan de intimiteit tussen haar en mij. Ook nadat ik mijn liefdesverdriet had verwerkt ben ik intieme portretten van vrouwen blijven tekenen. Al vrij snel besloot ik een Instagrampagina aan te maken om mijn tekeningen aan de rest van de wereld te laten zien. Mijn werken werden al snel steeds populairder en ik kreeg er steeds meer volgers bij – inmiddels zijn dat er meer dan 33.000! Ik besloot mijn werken te gaan verkopen en dat loopt eigenlijk heel goed. Het aantal bestellingen die binnenkomen groeit nog steeds. Inmiddels verkoop ik mijn werken over de hele wereld!'

 

Veel volgers (soms met verkeerde intenties)

'Ik vind het super tof dat ik zoveel volgers heb op Instagram. Ik ontvang veel berichtjes van volgers die zichzelf herkennen in mijn werk en willen laten weten dat ze het mooi vinden. Helaas zijn er ook af en toe heteromannen met verkeerde intenties die mijn account gaan volgen en berichtjes sturen. Ik zeg weleens dat ik er een tweede baan bij heb gekregen omdat het veel tijd kost om al deze mannen te blokkeren. Af en toe maak ik screenshots van vervelende berichtjes die ik dan deel in mijn Instagram story. Ik krijg hierdoor veel steun en bijval van mijn volgers, die dit ook vervelend vinden.

 

Liefdevol en intiem

'Soms zie ik ook weleens dat bedrijven die seksspeeltjes verkopen ongevraagd mijn werken op hun eigen Instagrampagina gebruiken. Ik voel me daar ongemakkelijk bij, want ik wil niet dat mijn werken worden geassocieerd met 'platte seks'. Mijn tekeningen beelden iets liefdevols en intiems uit tussen vrouwen. Toch vind ik het fijn dat ik een openbaar profiel heb, want zo trek

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden