Heb je naaste lief

Een eeuwig ongelukkig huwelijk of kan het samengaan? Aan de ene kant lijkt het Rooms-Katholieke geloof van alle geloven nog het minst conservatief. Alleen, hoeveel ruimte is er nu echt voor homoseksualiteit? Het hoofd van de Rooms-Katholieke kerk, paus Franciscus, zei eind januari nog dat homoseksualiteit geen criminaliteit is, maar wel een zonde.

Wie bepaalt wat het katholieke geloof is?

Voor sommige Rooms-Katholieke mensen is het belangrijkste van het katholieke geloof: dat wat de paus zegt. Voor andere Rooms-Katholieke mensen is het belangrijk wat men in de eigen Rooms-Katholieke kerk zegt. Daarnaast zijn er nog mensen die vooral een interpretatie volgen van het Oude en het Nieuwe Testament. Het oude testament bestaat uit een collectie Bijbelboeken waarin onder andere het begin van de wereld beschreven wordt. In het nieuwe testament staat de komst van Jezus centraal.

Veel mensen die het Rooms-Katholieke geloof aanhangen, doen dit van huis uit en volgen een mix van invloeden die voor hen het Rooms-Katholieke geloof kenmerken. Verder zijn er nog de mensen die geloven dat er meer is tussen hemel en aarde en bepaalde elementen vanuit het Rooms-Katholieke geloof meenemen in hun geloof.

Wat zegt de Paus?

Trouwen voor de kerk? Franciscus verklaarde op 13 maart 2022 nog dat Katholieke priesters geen homoseksuele relaties mag inzegenen. De paus benoemde in een recent interview dat homoseksualiteit geen criminaliteit is, maar wel een zonde. Hij noemt homoseksualiteit echter ook een menselijke conditie en dat een gebrek aan naastenliefde net zo goed

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Jezelf zijn, hoe doe je dat?

Antiboy: de podcast van schrijver Valentijn Hoogenkamp. Verschillende gasten praten over genderidentiteit en geaardheid in alle geuren en kleuren. Wanneer voel jij je echt jezelf?

Lees verder

Vieze energie

Roomser dan de paus: Spirituele vriendin heeft kritiek op mijn onenightstands, scharrels met vreemden, mannen én vrouwen. Ik vind dat ze er geen bal mee te maken heeft.

Lees verder

Rollercoaster naar ons gezin

De focus op ovulatie en menstruatie. Wel of niet ongesteld deze maand. Zo ontzettend spannend. En uiteindelijk zenuwslopend. Vol goede moed begonnen we aan het proces...

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden