Liever alleen

'Vraag me niet hoe we bij elkaar zijn gekomen, mijn vriendin en ik. Feit is dat we elkaar na een paar maanden nog altijd leuk vinden, maar dat er wel wat dingen beginnen te wringen. In het begin ben je dolverliefd en graag bij elkaar natuurlijk. Toch merk ik dat ik na die eerste periode weer meer mijn oude ik word en dus graag alleen ben. Dat heb ik gewoon nodig om op te laden. Noem me een introvert.

Mijn vriendin is juist niet graag alleen. Daar voelt zich niet fijn bij. Dus is ze het liefst altijd bij mij of bij anderen, of met mij bij vrienden en familie. Er is altijd wel ergens iets te doen, van kraamvisite tot housewarming party. Ik word daar doodmoe van.

Gaat dit op de lange termijn werken? Op de korte termijn werkt het voor mij al niet. Ik kan het niet. Wat zou jij doen?'

 

Geef elkaar de ruimte
'Tegenpolen kunnen elkaar aanvullen. Maar ze kunnen elkaar ook afstoten. Duidelijk zijn over je behoefte, bij jezelf blijven en afspraken maken, is superbelangrijk. Af en toe wat aanpassen is niet erg, maar zeker niet te veel. Lukt het jullie om elkaar de ruimte te geven en jezelf te mogen zijn in de relatie, dan kan het werken. Als de balans er niet is, dan zal het 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden