Liever alleen

'Vraag me niet hoe we bij elkaar zijn gekomen, mijn vriendin en ik. Feit is dat we elkaar na een paar maanden nog altijd leuk vinden, maar dat er wel wat dingen beginnen te wringen. In het begin ben je dolverliefd en graag bij elkaar natuurlijk. Toch merk ik dat ik na die eerste periode weer meer mijn oude ik word en dus graag alleen ben. Dat heb ik gewoon nodig om op te laden. Noem me een introvert.

Mijn vriendin is juist niet graag alleen. Daar voelt zich niet fijn bij. Dus is ze het liefst altijd bij mij of bij anderen, of met mij bij vrienden en familie. Er is altijd wel ergens iets te doen, van kraamvisite tot housewarming party. Ik word daar doodmoe van.

Gaat dit op de lange termijn werken? Op de korte termijn werkt het voor mij al niet. Ik kan het niet. Wat zou jij doen?'

 

Geef elkaar de ruimte
'Tegenpolen kunnen elkaar aanvullen. Maar ze kunnen elkaar ook afstoten. Duidelijk zijn over je behoefte, bij jezelf blijven en afspraken maken, is superbelangrijk. Af en toe wat aanpassen is niet erg, maar zeker niet te veel. Lukt het jullie om elkaar de ruimte te geven en jezelf te mogen zijn in de relatie, dan kan het werken. Als de balans er niet is, dan zal het 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2023

All Day Every Day: Op 8 december is het Paarse Vrijdag, dé GSA-actiedag waarop de hele school steun en respect voor sekse, gender, en seksuele diversiteit laat zien door paars te dragen. Wij spraken docent Djoeke!

Lees verder

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden