Ally onder de Regenboog

Op 8 april is de tv-première van de documentaire Ally onder de Regenboog. In de documentaire staat centraal hoe jongere en oudere LHBTI'ers in Almere hun leefomgeving ervaren.

Regisseur Claire Slingerland gaat in de documentaire op zoek naar hoe zij het regenboogbeleid van de stad ervaren en zoekt uit of dat anders voor jongeren dan voor ouderen. In de documentaire gaan jongeren openhartig in gesprek met de ouderen over dit onderwerp en dat levert verrassende inzichten op. Daarnaast geeft de documentaire een stem aan de LHBTI-gemeenschap in Almere en laat zien wat zij nodig hebben om zich veilig en geaccepteerd te voelen in hun eigen stad.

 

Ally onder de Regenboog is op 8 april te zien op Omroep Flevoland en het wordt op 10 april herhaald. Omroep Flevoland wordt door alle grote providers landelijk aangeboden en de uitzending is online te bekijken op www.omroepflevoland.nl

*

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Various Voices 2023

Hét LHBTIQ+ koorfestival van Europa gaat weer van start. Van 14 juni tot 18 juni komen er in Bologna vele zangers (m/f/x) bij elkaar, er doen ook verschillende Nederlandse koren mee.

Lees verder

Noodtoestand in de VS

'Onze community is in gevaar. De golf van dreiging in het land veroorzaakt steeds meer haat, homofobie en transfobie, wat uiteindelijk een risico vormt voor de veiligheid van iedereen.'

Lees verder

1 op de 90

Beelden en verhalen van intersekse personen tussen de 2,5 en 81 jaar oud: Biologisch geslacht is een spectrum met oneindig veel variaties, waar veel meer bekendheid over moet komen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden