Hoe is het met boer Bertie?

Boer zoekt vrouw Europa ging vorige week zondag van start. Het programma is van alle datingsprogramma's in Nederland het meest succesvol. Net als vele andere Nederlanders kijkt de bekende boer Bertie Steur graag naar het wel en wee van de deelnemers. Ze deed in 2014 mee met Boer zoekt vrouw en woont alweer zes jaar samen met haar Rosita. Naast dat Bertie boer is, is ze lid van de Provinciale Staten van Zeeland. Hoe is het nu met haar?

Over Bertie

We kennen haar natuurlijk van TV: Naast Boer zoekt Vrouw won Bertie Steur in 2016 ook nog eens Expeditie Robinson. Wij spraken haar toen over dit grote avontuur.

Lees ook: Bertie zoekt Vrouw – Zij aan Zij 2015

Bertie werd geboren in 1974 en groeide op in Zeeland met ouders die de tweede wereldoorlog nog hebben meegemaakt. Voor haar was al snel helder dat ze op vrouwen viel. Haar vader en moeder stonden er daar niet heel open-minded in. Toch, toen ze twintig was, nam ze haar eerste vriendinnetje mee naar huis en vertelde ze aan haar ouders 'dit is mijn vriendin'. Dat was dat, in een notendop.

Bertie groeide op op de boerderij en ging er ook werken. In 2008 nam ze het familiebedrijf over. Wat niet iedereen weet, is dat Bertie actief is in de politiek. Ze was van 2002 tot 2006 raadslid voor Leefbaar Schouwen-Duiveland (LSD) en in 2019 stelde ze zich verkiesbaar voor de 'Partij voor Zeeland'. Toen werd ze met voorkeursstemmen gekozen.

Bertie gaat trouwen!

Om 9.45 zie ik een mailtje voorbijkomen: 'Ik kan om 10.00 wel'. Nog niet helemaal voorbereid op het interview, besluit ik er toch op in te gaan. Iets later belt Bertie. Ze klinkt vriendelijk en praat makkelijker dan ik mij herinner van Boer zoekt Vrouw.

Ik vraag haar hoe het met de liefde is. Bertie vertelt: 'Ik woon nu zes jaar samen met Rosita. We hadden in Boer zoekt Vrouw een speeddate, maar Rosita had net daarvoor een andere vrouw leren kennen en daar wilde zij toen mee verder. Dat raakte uit en tussen Esther en mij ging het ook uit. Uiteindelijk kregen Rosita en ik

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Pride Photo 2024

'De tentoonstelling van dit jaar is een visuele liefdesbrief aan de veerkracht van queer mensen.' Vanaf 24 mei te zien in Utrecht en daarna, tot begin 2025, door het hele land.

Lees verder

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden