Hoe is het met boer Bertie?

Boer zoekt vrouw Europa ging vorige week zondag van start. Het programma is van alle datingsprogramma's in Nederland het meest succesvol. Net als vele andere Nederlanders kijkt de bekende boer Bertie Steur graag naar het wel en wee van de deelnemers. Ze deed in 2014 mee met Boer zoekt vrouw en woont alweer zes jaar samen met haar Rosita. Naast dat Bertie boer is, is ze lid van de Provinciale Staten van Zeeland. Hoe is het nu met haar?

Over Bertie

We kennen haar natuurlijk van TV: Naast Boer zoekt Vrouw won Bertie Steur in 2016 ook nog eens Expeditie Robinson. Wij spraken haar toen over dit grote avontuur.

Lees ook: Bertie zoekt Vrouw – Zij aan Zij 2015

Bertie werd geboren in 1974 en groeide op in Zeeland met ouders die de tweede wereldoorlog nog hebben meegemaakt. Voor haar was al snel helder dat ze op vrouwen viel. Haar vader en moeder stonden er daar niet heel open-minded in. Toch, toen ze twintig was, nam ze haar eerste vriendinnetje mee naar huis en vertelde ze aan haar ouders 'dit is mijn vriendin'. Dat was dat, in een notendop.

Bertie groeide op op de boerderij en ging er ook werken. In 2008 nam ze het familiebedrijf over. Wat niet iedereen weet, is dat Bertie actief is in de politiek. Ze was van 2002 tot 2006 raadslid voor Leefbaar Schouwen-Duiveland (LSD) en in 2019 stelde ze zich verkiesbaar voor de 'Partij voor Zeeland'. Toen werd ze met voorkeursstemmen gekozen.

Bertie gaat trouwen!

Om 9.45 zie ik een mailtje voorbijkomen: 'Ik kan om 10.00 wel'. Nog niet helemaal voorbereid op het interview, besluit ik er toch op in te gaan. Iets later belt Bertie. Ze klinkt vriendelijk en praat makkelijker dan ik mij herinner van Boer zoekt Vrouw.

Ik vraag haar hoe het met de liefde is. Bertie vertelt: 'Ik woon nu zes jaar samen met Rosita. We hadden in Boer zoekt Vrouw een speeddate, maar Rosita had net daarvoor een andere vrouw leren kennen en daar wilde zij toen mee verder. Dat raakte uit en tussen Esther en mij ging het ook uit. Uiteindelijk kregen Rosita en ik

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden