Roze Zaterdag 2023

Er is voor ieder wat wils op 17 juni 2023 in het Zeeuwse Goes. Zaterdagmiddag en begin van de avond treden er op de Grote Markt verschillende artiesten op, zoals songwriter Bram Houg (bekend van The Voice), Belle (met ode aan vrouwelijkheid in al haar facetten), en de zeer populaire rapper en zanger Frenna.

Bezoekers kunnen ook genieten van verschillende party's met dj's, zo is er in de Grote Kerk een pink edition van TgiF onder de noemer Thank Gay it's Saturday, van 12.00 tot 24.00 uur. Dj's die er draaien zijn o.a. Lady Bee, Sam Blans en Preztone. Ook zijn er in verschillende Goese horecazaken nog roze party's.

Vanaf 19.00 uur is er een gezellige familieavond op de Grote Markt. Van muziek uit de jaren '70 en '80 tot songfestival hits en Nederlandstalige liedjes. Zo zingen Brigitte Nijman en Laura Vlasblom (van Frizzle Sizzle) als duo 'Back to Waterloo' de grootste hits van ABBA. Grote Nederlandse namen als Mart Hoogkamer, Gerard Joling en Ruth Jacott komen ook naar Goes. En mister songfestival Johnny Logan komt overgevlogen uit Engeland om zijn hits ten gehore te brengen.

Beginnende dj's en sing & songwriters treden op in het stadspark aan de Veste bij het foodtruck festival. En wie van klassiek houdt moet zeker een kijkje nemen in de historische Stadshaven, want daar zal de 'Drijvende Diva' om 11.30 & 13.00 aria's van Mozart en Puccini ten gehore brengen.

Voor wie niet van muziek houdt is er ook genoeg te beleven. De openlucht Pride Photo expositie is te bewonderen in de Zusterstraat en in het Historisch Museum De Bevelanden is de expositie 'MENS! the world is yours, but also ours' te bezoeken. Filmliefhebbers kunnen terecht bij de Davinci bioscoop en bij 't Beest, en op het Bleekveld is er een informatiemarkt. Vaste ingrediënten van Roze Zaterdag zoals een oecumenische kerkdienst en een regenboog parade staan ook gepland. Het hele programma vind je hier.

Gemeente Goes maakte een leuk promofilmpje:

 

Ook op andere momenten in 2023 zijn er 'roze' activiteiten in Zeeland waaronder exposities in verschillende Zeeuwse musea, filmavonden in verschillende Zeeuwse filmhuizen en een congres bij hoofdsponsor Dow in Terneuzen.

Roze Zaterdag is bedoeld om aandacht te vragen voor de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Het is de eerste keer dat Roze Zaterdag in Zeeland wordt georganiseerd, sinds de start eind jaren zeventig. Gemiddeld trekt het evenement zo'n 15.000 bezoekers uit het hele land.  Roze Zaterdag 2023 is er voor iedereen en vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 juni in Goes.

 

www.rozezaterdaggoes.nl 

https://www.facebook.com/RozeZaterdagGoes 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Vrijheid of geestelijk afsterven

Ingrid Kluvers schreef een roman over de coming out van een lesbische vrouw in de jaren 1980. De worstelingen van hoofdpersonage Hans zijn deels autobiografisch en voor iedereen herkenbaar.

Lees verder

Onthulling van Laxmi Manuela

'Het voelt voor mij ontzettend goed om tijdens Rotterdam Pride 2023 mijn persoonlijke verhaal te delen en zo anderen, die twijfelen over hun geaardheid, te inspireren!'

Lees verder

Liefde wint in België

Alice on the Roof bracht een hartverwarmend nummer uit om een historische mijlpaal te vieren: de 20e verjaardag van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht in België.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden