Roze Zaterdag 2023

Er is voor ieder wat wils op 17 juni 2023 in het Zeeuwse Goes. Zaterdagmiddag en begin van de avond treden er op de Grote Markt verschillende artiesten op, zoals songwriter Bram Houg (bekend van The Voice), Belle (met ode aan vrouwelijkheid in al haar facetten), en de zeer populaire rapper en zanger Frenna.

Bezoekers kunnen ook genieten van verschillende party's met dj's, zo is er in de Grote Kerk een pink edition van TgiF onder de noemer Thank Gay it's Saturday, van 12.00 tot 24.00 uur. Dj's die er draaien zijn o.a. Lady Bee, Sam Blans en Preztone. Ook zijn er in verschillende Goese horecazaken nog roze party's.

Vanaf 19.00 uur is er een gezellige familieavond op de Grote Markt. Van muziek uit de jaren '70 en '80 tot songfestival hits en Nederlandstalige liedjes. Zo zingen Brigitte Nijman en Laura Vlasblom (van Frizzle Sizzle) als duo 'Back to Waterloo' de grootste hits van ABBA. Grote Nederlandse namen als Mart Hoogkamer, Gerard Joling en Ruth Jacott komen ook naar Goes. En mister songfestival Johnny Logan komt overgevlogen uit Engeland om zijn hits ten gehore te brengen.

Beginnende dj's en sing & songwriters treden op in het stadspark aan de Veste bij het foodtruck festival. En wie van klassiek houdt moet zeker een kijkje nemen in de historische Stadshaven, want daar zal de 'Drijvende Diva' om 11.30 & 13.00 aria's van Mozart en Puccini ten gehore brengen.

Voor wie niet van muziek houdt is er ook genoeg te beleven. De openlucht Pride Photo expositie is te bewonderen in de Zusterstraat en in het Historisch Museum De Bevelanden is de expositie 'MENS! the world is yours, but also ours' te bezoeken. Filmliefhebbers kunnen terecht bij de Davinci bioscoop en bij 't Beest, en op het Bleekveld is er een informatiemarkt. Vaste ingrediënten van Roze Zaterdag zoals een oecumenische kerkdienst en een regenboog parade staan ook gepland. Het hele programma vind je hier.

Gemeente Goes maakte een leuk promofilmpje:

 

Ook op andere momenten in 2023 zijn er 'roze' activiteiten in Zeeland waaronder exposities in verschillende Zeeuwse musea, filmavonden in verschillende Zeeuwse filmhuizen en een congres bij hoofdsponsor Dow in Terneuzen.

Roze Zaterdag is bedoeld om aandacht te vragen voor de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Het is de eerste keer dat Roze Zaterdag in Zeeland wordt georganiseerd, sinds de start eind jaren zeventig. Gemiddeld trekt het evenement zo'n 15.000 bezoekers uit het hele land.  Roze Zaterdag 2023 is er voor iedereen en vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 juni in Goes.

 

www.rozezaterdaggoes.nl 

https://www.facebook.com/RozeZaterdagGoes 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder

Kiezen, snijden, zwijgen

Marieke en Sharan zijn intersekse. Hun jeugd werd getekend door onnodige medische ingrepen en opgelegd zwijgen. Ze doorbreken hun geheim en maken een indrukwekkende documentaire.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden