De magie van Savannah Bay

De zon schijnt en de terrasjes in Utrecht zijn goed gevuld. Ik loop naar boekhandel Savannah Bay. Savannah Bay is de langst nog bestaande offline boekhandel met een ruime plek voor de LHBTIQ+-gemeenschap. De Progress vlag wappert voor de gevel. Het lijkt een normale dag bij Savannah Bay en toch is het anders. Eigenaar Marischka Verbeek is er namelijk niet en dat heeft een reden: ze wil het eigenaarschap overdragen.

Oorsprong Savannah Bay 

Wat niet iedereen weet is dat Savannah Bay is ontstaan vanuit de eerste feministische boekhandel in Utrecht, de Heksenkelder, in 1975. Als je goed kijkt vind je rechts achterin de winkel deze roots nog terug in de vorm van boeken met een spirituele inslag. Zo staat er onder andere een boek van Eckhart Tölle, een bekend spiritueel leraar die als geen ander De kracht van het Nu weet te beschrijven.

Meer dan een boekhandel

Na overname van Marischka was er één ding wat meteen ging veranderen. Ze wilde geen boekenwinkel alleen voor vrouwen. Bij de boekhandel vind je nu romans, wetenschappelijke boeken en originele cadeaus zoals speldjes met he/him, she/her en they/them. De specialisaties van de boekhandel zijn literatuur, poëzie, dekolonisatie, natuur & milieu, genderstudies, feminisme en LGBTQIA+. Voor wie interesse heeft in non-monogamie vind je hier eveneens een mooie selectie boeken, rechts naast

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen hebben ze hun kinderen achtergelaten en zijn ze naar Nederland gevlucht.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden