De magie van Savannah Bay

De zon schijnt en de terrasjes in Utrecht zijn goed gevuld. Ik loop naar boekhandel Savannah Bay. Savannah Bay is de langst nog bestaande offline boekhandel met een ruime plek voor de LHBTIQ+-gemeenschap. De Progress vlag wappert voor de gevel. Het lijkt een normale dag bij Savannah Bay en toch is het anders. Eigenaar Marischka Verbeek is er namelijk niet en dat heeft een reden: ze wil het eigenaarschap overdragen.

Oorsprong Savannah Bay 

Wat niet iedereen weet is dat Savannah Bay is ontstaan vanuit de eerste feministische boekhandel in Utrecht, de Heksenkelder, in 1975. Als je goed kijkt vind je rechts achterin de winkel deze roots nog terug in de vorm van boeken met een spirituele inslag. Zo staat er onder andere een boek van Eckhart Tölle, een bekend spiritueel leraar die als geen ander De kracht van het Nu weet te beschrijven.

Meer dan een boekhandel

Na overname van Marischka was er één ding wat meteen ging veranderen. Ze wilde geen boekenwinkel alleen voor vrouwen. Bij de boekhandel vind je nu romans, wetenschappelijke boeken en originele cadeaus zoals speldjes met he/him, she/her en they/them. De specialisaties van de boekhandel zijn literatuur, poëzie, dekolonisatie, natuur & milieu, genderstudies, feminisme en LGBTQIA+. Voor wie interesse heeft in non-monogamie vind je hier eveneens een mooie selectie boeken, rechts naast

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden