IAM Queer

Personal Change Lab helpt queer personen om persoonlijke verandering te realiseren in hun reis van zelfontdekking en zelfontwikkeling. Voor meer zelfliefde, zelfacceptatie, het ten volle genieten van je potentie, innerlijke rust, weten dat wat je voelt niet raar is en het varen op je innerlijke kompas, ben je bij Personal Change Lab op de goede plek. De organisatie heeft een mooie missie, uitgedragen door de twee lesbische vrouwen, Rachael en Lesley.

Foto: Marleen Sahetapy Fotografie

Over Personal Change Lab

Rachael en Lesley hebben elkaar leren kennen via een dating app en kwamen erachter dat ze zowel privé als zakelijk een goede match zijn. Ze zijn de co-founders van Personal Change Lab (PCL). 

Rachael werkte als zzp'er als changemanager. Lesley is al meer dan 10 jaar erkend multidisciplinair therapeut en werkte in de forensische psychiatrie. Met de kennis en expertise vanuit beide vakgebieden hebben ze het unieke onlineprogramma IAM Roadmap ontwikkeld. Met IAM helpen Rachael en Lesley queer personen bij het realiseren van persoonlijke groei en ontwikkeling. IAM staat voor Ik Accepteer Mijzelf.

Door gesprekken kwamen ze erachter dat veel queer mensen op zoek zijn naar queer therapeuten of queer therapie. Of, in ieder geval specifieke aandacht hiervoor. In het programma delen ze persoonlijke verhalen, ze werken met onbewuste aanpassingen die je hebt gedaan om te overleven in de heteronormatieve maatschappij. En alle aanpassingen die daarnaast ook nog eens nodig waren. Naast het IAM-programma geven Rachael en Lesley workshops gericht op acceptatie, zelfontdekking en zelfontwikkeling.

 

Binnenkort: Lunchbreak meditaties, 'Date met jezelf' en Q show

In de week van 22 mei (European mental health week) geven Lesley en Rachael live online lunchbreak meditaties in het kader voor de queer (lhbti+) mental health. De sessies zijn live en gratis via hun instagram: Maandag 22 mei, dinsdag 23 mei, woensdag 24 mei en donderdag 25 mei van 12.30-13.00.

Verder staat er 6 juni een Pride edition 'Date met jezelf' op de agenda. Een mooi cadeau voor jezelf. (Daarbij kan ik uit ervaring zeggen: een echte aanrader!)

Op 7 juni is er de Q show, een nieuw en groot interactieve podcast met (bekende) gasten en artiesten die zich inzetten voor de mental health voor de queer community.

*

Op Zoom beginnen zowel Rachael als Lesley met een lach op het gezicht. Het gesprek ontvouwt zich als vanzelf.

Hoe kennen jullie Zij aan Zij? Lesley: 'Haha ja dat bestaat al heel lang hé? Ik ben laat uit de kast gekomen, ik was 25. Dat kwam omdat ik huisje, boompje, beestje in mijn hoofd had, met kinderen

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder

Kiezen, snijden, zwijgen

Marieke en Sharan zijn intersekse. Hun jeugd werd getekend door onnodige medische ingrepen en opgelegd zwijgen. Ze doorbreken hun geheim en maken een indrukwekkende documentaire.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden