Samenwonen in krap huis

'Ik praat al jaren met mijn vriendin over samenwonen, samen een huis kopen. Dat is het meest praktisch, omdat we op twee uur autorijden van elkaar wonen. Vanwege ons werk zouden we een huis ergens in het midden moeten vinden. Punt is alleen dat de huizen nog altijd onbetaalbaar zijn en dat we ons maar net iets met twee of drie kamers kunnen veroorloven. Voor mijn vriendin geen bezwaar, maar voor mij wel. Ik heb echt mijn eigen ruimte nodig. Die heb ik met deze afstand volop en dat heeft zo z'n voordelen.

We komen er niet uit met zijn tweetjes. Het lijkt mij heel dom om voor iets te gaan dat me bij voorbaat naar de keel grijpt. Mijn vriendin is verdrietig dat het door mij allemaal zo lang duurt. Ik wijt deze situatie niet aan mezelf. Wat zou jij doen?'

 

Denk creatief
'Ik moest even broeden op je vraag, want de slependheid van de patstelling is voelbaar. Ik denk dat nadenken over tussenoplossingen voor bepaalde tijd een volgende stap kan zijn. Wat ideeën: een kleine koopwoning en kleine huurstudio in de buurt als pied-à-terre; allebei een huurhuisje in dezelfde buurt en een termijn stellen om dat te evalueren; de kleine koopwoning en sparen voor een camperbusje waarmee je makkelijk de hort op kan, en verzin zo maar door. Het

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder

Horoscoop mei 2024

'De tijd die je nu steekt in het echt leren kennen van die leuke vrouw, voordat je halsoverkop weer ergens induikt, zal je een hoop drama besparen.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden