Pride from Above

Pride zoals je het nooit eerder zag: Van bovenaf!

Met exclusieve toegang tot enkele van 's werelds grootste vieringen van de LHBTQIA+ gemeenschap geeft National Geographic een nieuwe kijk op Pride. Vanuit de lucht zie je een selectie van de diverse soorten Pride vieringen gedurende het jaar. Van een winterse Pride op de besneeuwde bergen van Nieuw Zeeland, de in regenboog gekleurde wereldberoemde Niagara Falls in Canada tot de gigantische pride optocht in IJsland. Je ziet de achtergronden en het historische activisme, de onverschrokken creativiteit en de vindingrijkheid die nodig is om deze kleurrijke festivals van hoop en liefde te laten plaatsvinden. 

Pride from Above is special van de bekende docuserie 'Europe from Above' en is gefilmd met drones.

Kijk Pride from Above op zondag 18 juni om 21:30 uur op National Geographic.

 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden