Pride from Above

Pride zoals je het nooit eerder zag: Van bovenaf!

Met exclusieve toegang tot enkele van 's werelds grootste vieringen van de LHBTQIA+ gemeenschap geeft National Geographic een nieuwe kijk op Pride. Vanuit de lucht zie je een selectie van de diverse soorten Pride vieringen gedurende het jaar. Van een winterse Pride op de besneeuwde bergen van Nieuw Zeeland, de in regenboog gekleurde wereldberoemde Niagara Falls in Canada tot de gigantische pride optocht in IJsland. Je ziet de achtergronden en het historische activisme, de onverschrokken creativiteit en de vindingrijkheid die nodig is om deze kleurrijke festivals van hoop en liefde te laten plaatsvinden. 

Pride from Above is special van de bekende docuserie 'Europe from Above' en is gefilmd met drones.

Kijk Pride from Above op zondag 18 juni om 21:30 uur op National Geographic.

 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen lieten ze hun kinderen achter en vluchtten naar Nederland.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden