Wendy Moore: Dawn after Dusk

De 24-jarige singer-songwriter Wendy Moore uit Zandvoort heeft onlangs haar eerste EP uitgebracht. Eerder las je al over Wendy – vorig jaar was ze ambassadeur van Pride at the Beach en bracht in november haar single Idk How To Be Fun uit – en ze timmert ze hard aan de weg. Sinds kort is het eerste EP een feit: Dawn after Dusk. De EP is 'een meeslepende reis vol betekenis en emotie, en is speciaal gecreëerd voor dromers en zoekers die nog steeds op zoek zijn naar de vonken die hun hart doen ontbranden.'

Dawn After Dusk is een Engelstalige EP bestaande uit zes nummers, allemaal geschreven door Wendy Moore zelf. De naam van de EP symboliseert de donkere periodes in ons leven die uiteindelijk plaatsmaken voor een betere morgen. Geïnspireerd door het eerste nummer dat Wendy voor deze EP schreef, genaamd 'That's Not You', belooft Dawn After Dusk een muzikaal avontuur te zijn dat hoop en persoonlijke groei omarmt.

Elk nummer op de EP heeft een eigen leven en betekenis en vertelt over de verschillende ervaringen die Wendy Moore de afgelopen 3 jaar heeft doorgemaakt. De nummers variëren in stijl en experimenteren met de potentie van pop gemengd met gitaar, resulterend in een unieke en meeslepende luisterervaring.

Onderdeel van de EP is de single Beast: over het vinden van kracht en doorzettingsvermogen in jezelf, zelfs in moeilijke tijden.


Het melancholische meezingnummer Running omarmt thema's als depressie, eenzaamheid en onzekerheid, met prachtige arrangementen van gitaar, piano, strijkers en live drums. Het aangrijpende singer-songwriterlied That's Not You dient als een boze brief aan zichzelf, waarin ze haar vastberadenheid benadrukt om nooit op te geven. 'Het laatste nummer, Ribs Are Cages, is een energieke pop-rocktrack die het loslaten van giftige relaties symboliseert en het verhaal van persoonlijke groei op een perfecte manier afrondt.'


Op https://wendymoore.eu vind je alle muziek!

 

Wij vroegen Wendy: Wat is Pride voor jou, en wat doe jij dit Pride-seizoen?

'Pride betekent vrijheid en jezelf zijn voor mij. Trots zijn op wie je bent. Ik ben dit jaar voor de derde keer ambassadrice van Pride Zandvoort. Ik vind het belangrijk om de jeugd te representeren en als muzikant mij open te stellen als schouder waar jongeren op kunnen leunen. Ik zal op meerdere pride events optreden. Natuurlijk ben ik zelf als gast ook aanwezig op een aantal prides, want het is ook ontzettend gezellig!' 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden