Shary-An in het theater

De Haagse zangeres Shary-An, bekend van onder andere The Voice of Holland en de musical Lazarus, gaat op theatertour. Van 9 november tot 16 december zie je haar ze in de Nederlandse theaters met de show Ik ben hier.

Shary-An Nivillac werd geboren in 1992. Ze ging op haar elfde op zangles en zat op school altijd in de muziekgroep en speelde in schoolmusicals. Daar begon ze met het schrijven van haar eigen liedjes. Net voordat ze zich in ging schrijven voor een opleiding, deed ze aan nog aan één talentenjacht mee: het eerste seizoen van The Voice of Holland in 2011. Uiteindelijk viel ze in de halve finale af en won Ben Saunders. Het publiek had haar in het hart gesloten, net als haar coach Angela Groothuizen.

Lees ook ons interview (2016) met Shary-An!

Na haar deelname aan The Voice deed ze mee aan het programma Expeditie Robinson (2019) en aan de musical Lazarus (2019/2020). Lazarus was één van de laatste projecten van popster David Bowie en voor Shary-An op acteergebied een once in a lifetime kans. Ze heeft twee Top 40 singles op haar naam staan: Read My Book en Never Played The Bass. In 2017 bracht Shary-An haar laatste album Project Me uit. Vorig jaar was er op online platforms nog de release van haar vrolijke reggae lied Dansen. Begin maart dit jaar kwam haar zomerse reggae single uit: Ik voel mij goed.

Shary-An had geen makkelijke jeugd. Haar vader was uit beeld en met haar moeder, die voor haar, haar zus en haar broers zorgde, had ze botsingen. Haar moeder veroordeelde ook haar geaardheid. Shary-An volgde desondanks wel haar pad en samen met haar verloofde Nena Kreber heeft ze inmiddels twee kinderen: Billie en Claes.

Theatershow Ik ben hier

In theatershow neemt Shary-An je met haar soulstem en band mee in haar leven. Ik ben hier is ook de titel van haar single die ze twee jaar geleden uitbracht. Openhartig doet Shary-An in de voorstelling een boekje open over waar ze vandaan komt, maar ook over wie ze is en wie ze wil zijn. Shary-An op Instagram over de voorstelling: 'Ik heb nog nooit zoiets alleen gedaan, maar ik heb hier echt ZOVEEL zin in!' Ze staat alleen met haar band in het theater en dat is de eerste keer voor haar. De voorstelling heeft ze samen met Angela Groothuizen gemaakt.

'Ik ben hier' is, zoals valt op te maken uit de aankondiging in de theaters, een intieme voorstelling. Een muzikale reis met zowel mooie en leuke verhalen als verhalen die haar hebben getekend. De muziek is divers: soms kwetsbaar, dan weer swingend met een rauw randje. Voor wie wil dansen: er staan tussen de voorstellingen 2 clubshows.

 

Tickets kopen

Wil je al een ticket kopen? Dat kan, een overzicht vind je hier:

 

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden