Puur Loiza

Een kijkje in de kleedkamer van Nederlands model en presentatrice Loiza Lamers: Jurk in de hoek, hakken uitgeschopt, wimpers af, ze vertelt haar levensverhaal met alle hoogte- en dieptepunten, eerlijk en oprecht. Van Lucas naar Loiza, van broekpak naar galajurk.

Loiza Lamers (1995) ken je van de docu gemaakt door Charlotte Hoogakker: Van Lucas naar Luus, waarin haar transitie gevolgd werd toen ze 10 jaar oud was. Veel later, in 2015, won ze het ptrogramma Hollands Next Top Model. In 2018 deed ze mee met Expeditie Robinson (en werd zesde) en in 2021 was ze deelnemer in het eerste seizoen van De Verraders (RTL).

Tijdens de interactieve theateravond dit najaar leer je Loiza op een andere manier kennen. Er is niets mooier om samen met de zaal het gesprek aan te gaan zonder direct te oordelen maar van elkaar te leren en proberen voor elkaar open te staan. Dat is PUUR Loiza: Komend seizoen in vier theaters in Nederland. Daarna, in het 2024-seizoen, is de voorstelling te zien in het hele land.

14 oktober Theater de Kom Nieuwegein

18 oktober Theater Odeon Zwolle

26 oktober Theater C. Hoofddorp

31 oktober Theater de Leest in Waalwijk

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden