BePride

Leuke en boeiende activiteiten, zoals borrelavonden, filmavonden, online workshops en nog veel meer: Bij BePride gaat het om ontmoeten, zowel online als in het echt. Het is een (online) community speciaal voor de regenbooggemeenschap. Het doel van BePride is het bieden van een veilige inclusieve omgeving. De gay initiatiefnemer Bas Leijgraaff (he/him) werkt samen met het team gestaag door aan het opbouwen van de community.

De BePride App is een onderdeel van BePride. De app is nog maar net drie maanden online en er zijn al meer dan 500 leden. Veel van die leden zijn ook actief op de app. Wat mij als gebruiker opvalt is dat de app echt een hele veilige omgeving is. De mensen zijn erg open én de reacties zijn altijd respectvol. Zoals bij elke beginnende app is alles nog niet geheel optimaal. Wie iets ziet wat beter kan, kan altijd even een berichtje sturen naar iemand van de organisatie. Dat kan via de What'sApp op de website van BePride. Inmiddels draait de app op volle toeren en stijgt het aantal leden snel.

Het ontstaan van BePride

Ik benader Bas via een privébericht op BePride voor een interview. Hij reageert snel en na even afstemmen hebben we een afspraak op Zoom. Als ik Bas zie op Zoom valt zijn vriendelijke lach en open houding mij meteen op. Hij

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Prides 2024

Waar vier jij Pride dit jaar? Vanaf mei tot en met september zijn er Prides door het hele land. We maakten een overzicht. Laten we samen de liefde vieren en onze community laten stralen!

Lees verder

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder

Rollercoaster nummer 2

We zaten in de wachtstand. Zenuwslopend. Onze stemming ging op en neer: de ene keer zeker wetend dat het goed ging, de andere keer in zak en as, omdat het niet goed voelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden