BePride

Leuke en boeiende activiteiten, zoals borrelavonden, filmavonden, online workshops en nog veel meer: Bij BePride gaat het om ontmoeten, zowel online als in het echt. Het is een (online) community speciaal voor de regenbooggemeenschap. Het doel van BePride is het bieden van een veilige inclusieve omgeving. De gay initiatiefnemer Bas Leijgraaff (he/him) werkt samen met het team gestaag door aan het opbouwen van de community.

De BePride App is een onderdeel van BePride. De app is nog maar net drie maanden online en er zijn al meer dan 500 leden. Veel van die leden zijn ook actief op de app. Wat mij als gebruiker opvalt is dat de app echt een hele veilige omgeving is. De mensen zijn erg open én de reacties zijn altijd respectvol. Zoals bij elke beginnende app is alles nog niet geheel optimaal. Wie iets ziet wat beter kan, kan altijd even een berichtje sturen naar iemand van de organisatie. Dat kan via de What'sApp op de website van BePride. Inmiddels draait de app op volle toeren en stijgt het aantal leden snel.

Het ontstaan van BePride

Ik benader Bas via een privébericht op BePride voor een interview. Hij reageert snel en na even afstemmen hebben we een afspraak op Zoom. Als ik Bas zie op Zoom valt zijn vriendelijke lach en open houding mij meteen op. Hij

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

'Extremisme' in Rusland

Amnesty International noemt het 'een zeer cynische maatregel, bedoeld om de hele LHBTIQ+ gemeenschap te ontmenselijken en te vervolgen.'

Lees verder

Pathé Pride Night: Justine

Win kaarten voor de film! Justine is een jonge, intelligente vrouw, met sterke hang naar zelfdestructie. Op dag ontmoet ze Rachel en alles wordt anders. Durft Justine hoop te hebben op geluk..?

Lees verder

Lesbian Pulp & Queer Joy

Renée van Marissing gaat speciaal voor de gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers het eerste deel in de Lesbian Pulp serie schrijven. De launch party was vrijdag en de crowdfunding is los!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden