Tig Notaro in Nederland

Tot aan het legendarische optreden van stand-upcomedian Tig Notaro in 2012 wist ik eigenlijk niet zo goed wie ze was. Op 3 augustus 2012 loopt Tig het podium van de Los Angeles club Largo op en zegt: 'Hello. Good evening, hello. I have cancer.' Vanaf het moment dat de live audio-opname van haar set online wordt uitgebracht, is het een hit. Media omschreven de stand up show van ongeveer een half uur als 'jaw-dropping cancer standup routine' en 'instantly legendary'. Live (uitgesproken als 'liv') is een zeer persoonlijke set, waarin Notaro vertelt over recente tragedies in haar leven, zoals de breuk met haar vriendin, de plotselinge dood van haar moeder, en, dus ook, de diagnose dat ze borstkanker heeft. 

 

De documentaire Stand-up Tig (te zien op Netflix, uit 2015) vertelt het verhaal van hoe het leven van Tig is verlopen nadat ze deze levensbedreigende diagnose van de dokter kreeg. Eerder deze maand nog vertelde Tig ook in een aflevering van The Pulse With Bill Anderson over haar leven:  

Sowieso is Tig erg open over haar privéleven. Zo weten we dat ze in oktober 2014 trouwde met Stephanie Allynne en dat ze samen een tweeling kregen in 2016, verwekt via een surrogaat. Het magazine Rolling Stone noemde haar een van de '50 beste stand-up comics aller tijden.' Ze is vaak te gast in televisieshows zoals natuurlijk bij Ellen, maar ook bij de The Late Show van Stephen Colbert en de Amerikaanse televisiehost Conan O'Brien.

Notaro maakte ook One Mississippi, een semi-autobiografische Amerikaanse komische televisieserie en speelde de rol van Barb in de serie Transparent. Ze is veelvuldig voor Emmy's genomineerd en Notaro is momenteel te zien in Zack Snyder's Army of the Dead en Star Trek: Discovery. Ook leuk en onderhoudend zijn haar podcasts: Don't Ask Tig en Tig and Cheryl: True Story


'Friends. Today marks 11 years since my diagnosis date.' Het is toevallig dat dit bericht van Tig op haar Facebookpagina samenvalt met het schrijven van dit artikel. Het is dus elf jaar geleden dat ik 'kennismaakte' met Tig. Het maakt me nog nieuwsgieriger naar haar nieuwe show Hello Again op 10 oktober in theater de Meervaart in Amsterdam. 

 

Meer Tig? Volg haar op Instagram, YouTube en via haar website tignation.com

Kaarten voor de voorstelling op 10 oktober vind je op de website van de Meervaart Amsterdam.

*

 

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Roze Woensdag 2024

'Stichting Roze Woensdag nodigt iedereen uit om deze dag in het roze te lopen en te feesten, want hiermee toon je solidariteit aan de LHBTIQ+ gemeenschap. We vieren wat we bereikt hebben en staan stil bij wat er nog te doen is op dit vlak.'

Lees verder

Spiegelbeeld

Haar vingers bewogen, haar nagels kropen tergend langzaam omhoog. Kippenvel op het randje van lekker. Er klopte iets niet. Er was een derde hand, in mijn nek... - Fran & The City

Lees verder

IHLIA: Protest2Pride

De foto's van Marian Bakker fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ook jij kunt bijdragen aan de expo: upload jouw foto!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden