Lesbische Liga: Pride-special

De Lesbische Liga, de prijswinnende podcast van Vera Siemons en Annefleur Schipper, kondigt met trots een Pride-special van De Lesbische Liga aan. Deze aflevering is vanaf zaterdag 5 augustus te beluisteren op je favoriete podcastkanaal en is volledig gewijd aan de viering van de Pride. Deze internationale editie geeft ook een kijkje in de wereld van Pride en de uitdagingen waar de LGBTQ+-gemeenschap wereldwijd mee te maken heeft.

Foto: Linde Dorenbos

Vera en Annefleur zullen het laatste queer nieuws bespreken, duiken in de feestjes en vieringen, lezen prangende DM's voor van luisteraars en geven ruim baan aan de queer joy waar Pride voor staat. Maar daarnaast is Pride een protest, ook nu nog in bijvoorbeeld Rusland. Correspondent Iris de Graaf komt hierover de laatste ontwikkelingen vertellen.

Ook praat Heleen D'Haens, correspondent in Italië, ons bij over de huidige situatie in Italië waarbij lesbische moeders van geboorteakten worden verwijderd. En we zitten midden in het WK vrouwenvoetbal, dus schuift natuurlijk ook voetbalanalist en voormalig Oranje-speler Leonne Stentler aan over hoe queer het WK is en hoe spelers omgaan met het FIFA-verbod op regenboogbanden.

Deze extra aflevering is een belangrijk onderdeel van de voortdurende inzet van Vera en Annefleur om bewustzijn te creëren rondom dit onderwerp, belangrijke kwesties te belichten en een platform te bieden voor openhartige discussies. Make lesbi great again!

Luister vanaf zaterdag 5 augustus naar de nieuwe aflevering van De Lesbische Liga Pride via je favoriete podcastkanaal.

*

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden