Queer Film Festival Utrecht

'GENDERATIONS; QUEER PAST, PRESENT & FUTURE'

Het Queer Film Festival Utrecht is van 1 t/m 8 september. Het hele programma, tickets en meer informatie vind je op de website: qffu.nl

Voor het vijfde jaar kunt je in Utrecht van 1 tot en met 8 september terecht voor queer shorts tot documentaires, nationale tot internationale premières en oude tot moderne klassiekers. Het is weer tijd voor het Queer Film Festival Utrecht!

'Het kennen van je eigen LHBTQIA+ geschiedenis is essentieel om het heden goed te kunnen begrijpen en met een genuanceerde en kritische blik vooruit te kunnen kijken naar de toekomst. Ons thema van dit jaar - 'Genderations: queer past, present & future' - sluit daar naadloos op aan,' zegt Joost de Vries, voorzitter QFFU.

In deze jubileumeditie laat het QFFU onder andere experimentele en rebelse cinematografische boegbeelden van queer protest zien, die nog zelden op het grote scherm te zien zijn. Wij lichten er twee independent underground films voor je uit: Born in Flames en The Watermelon Woman (foto bovenin).

Born in Flames

Het festival opent met Born in Flames. New Yorkse vrouwen beramen een revolutie binnen de bestaande revolutie, omdat tien jaar na de sociaaldemocratische vrijheidsoorlog er langzaamaan scheurtjes komen in verworven vrijheden. De Amerikaanse dystopische docufictie-dramafilm uit 1983 onderzoekt racisme, classisme, seksisme en heteroseksisme in een alternatief Verenigde Staten. De Amerikaanse filmmaker Lizzie Borden heeft er vijf jaar over

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden