Queer Film Festival Utrecht

'GENDERATIONS; QUEER PAST, PRESENT & FUTURE'

Het Queer Film Festival Utrecht is van 1 t/m 8 september. Het hele programma, tickets en meer informatie vind je op de website: qffu.nl

Voor het vijfde jaar kunt je in Utrecht van 1 tot en met 8 september terecht voor queer shorts tot documentaires, nationale tot internationale premières en oude tot moderne klassiekers. Het is weer tijd voor het Queer Film Festival Utrecht!

'Het kennen van je eigen LHBTQIA+ geschiedenis is essentieel om het heden goed te kunnen begrijpen en met een genuanceerde en kritische blik vooruit te kunnen kijken naar de toekomst. Ons thema van dit jaar - 'Genderations: queer past, present & future' - sluit daar naadloos op aan,' zegt Joost de Vries, voorzitter QFFU.

In deze jubileumeditie laat het QFFU onder andere experimentele en rebelse cinematografische boegbeelden van queer protest zien, die nog zelden op het grote scherm te zien zijn. Wij lichten er twee independent underground films voor je uit: Born in Flames en The Watermelon Woman (foto bovenin).

Born in Flames

Het festival opent met Born in Flames. New Yorkse vrouwen beramen een revolutie binnen de bestaande revolutie, omdat tien jaar na de sociaaldemocratische vrijheidsoorlog er langzaamaan scheurtjes komen in verworven vrijheden. De Amerikaanse dystopische docufictie-dramafilm uit 1983 onderzoekt racisme, classisme, seksisme en heteroseksisme in een alternatief Verenigde Staten. De Amerikaanse filmmaker Lizzie Borden heeft er vijf jaar over

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

'Extremisme' in Rusland

Amnesty International noemt het 'een zeer cynische maatregel, bedoeld om de hele LHBTIQ+ gemeenschap te ontmenselijken en te vervolgen.'

Lees verder

Pathé Pride Night: Justine

Win kaarten voor de film! Justine is een jonge, intelligente vrouw, met sterke hang naar zelfdestructie. Op dag ontmoet ze Rachel en alles wordt anders. Durft Justine hoop te hebben op geluk..?

Lees verder

Lesbian Pulp & Queer Joy

Renée van Marissing gaat speciaal voor de gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers het eerste deel in de Lesbian Pulp serie schrijven. De launch party was vrijdag en de crowdfunding is los!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden