LezLinkUp

LezLinkUp is een online community voor queer vrouwen en trans- en non-binaire personen in Amsterdam om met elkaar in contact te komen. Ik stuitte laatst op hun Instagram account en zag toen dat LezLinkUp naast het bieden van een online community ook allerlei leuke events organiseert!

Ik werd nieuwsgierig naar de persoon achter LezLinkUp. Wie had het idee deze community op te richten en waar kwam dat idee vandaan? Via Instagram kwam ik in contact met Raisa Mulder (23), die inmiddels vier jaar in Amsterdam woont én eigenaar is van LezLinkUp. Raisa deelt met ons hoe LezLinkUp is ontstaan, welke evenementen ze allemaal organiseren en hoe je lid kunt worden van de online community. 'Hoewel de community zelf online begint, leiden de gesprekken vaak tot ontmoetingen in het echt,' vertelt ze. 

Hoe is LezLinkUp ontstaan?

'LezLinkUp is gestart door een goede vriendin van mij in augustus 2021. We zaten toen middenin de coronacrisis en we merkten dat wij zelf, maar ook mensen om ons heen, behoefte hadden aan sociaal contact. Ze zag dat er voor queer personen vooral plekken voor cishomomannen waren om elkaar te ontmoeten. Daarom creëerde ze een plek voor de andere queer personen, namelijk queer vrouwen, trans- en non-binaire personen. Deze 'plek' begon als een WhatsAppgroep waar ongeveer 20 mensen in zaten. Ik was er zelf ook al

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Pride Photo 2024

'De tentoonstelling van dit jaar is een visuele liefdesbrief aan de veerkracht van queer mensen.' Vanaf 24 mei te zien in Utrecht en daarna, tot begin 2025, door het hele land.

Lees verder

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden