LezLinkUp

LezLinkUp is een online community voor queer vrouwen en trans- en non-binaire personen in Amsterdam om met elkaar in contact te komen. Ik stuitte laatst op hun Instagram account en zag toen dat LezLinkUp naast het bieden van een online community ook allerlei leuke events organiseert!

Ik werd nieuwsgierig naar de persoon achter LezLinkUp. Wie had het idee deze community op te richten en waar kwam dat idee vandaan? Via Instagram kwam ik in contact met Raisa Mulder (23), die inmiddels vier jaar in Amsterdam woont én eigenaar is van LezLinkUp. Raisa deelt met ons hoe LezLinkUp is ontstaan, welke evenementen ze allemaal organiseren en hoe je lid kunt worden van de online community. 'Hoewel de community zelf online begint, leiden de gesprekken vaak tot ontmoetingen in het echt,' vertelt ze. 

Hoe is LezLinkUp ontstaan?

'LezLinkUp is gestart door een goede vriendin van mij in augustus 2021. We zaten toen middenin de coronacrisis en we merkten dat wij zelf, maar ook mensen om ons heen, behoefte hadden aan sociaal contact. Ze zag dat er voor queer personen vooral plekken voor cishomomannen waren om elkaar te ontmoeten. Daarom creëerde ze een plek voor de andere queer personen, namelijk queer vrouwen, trans- en non-binaire personen. Deze 'plek' begon als een WhatsAppgroep waar ongeveer 20 mensen in zaten. Ik was er zelf ook al

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

'Extremisme' in Rusland

Amnesty International noemt het 'een zeer cynische maatregel, bedoeld om de hele LHBTIQ+ gemeenschap te ontmenselijken en te vervolgen.'

Lees verder

Pathé Pride Night: Justine

Win kaarten voor de film! Justine is een jonge, intelligente vrouw, met sterke hang naar zelfdestructie. Op dag ontmoet ze Rachel en alles wordt anders. Durft Justine hoop te hebben op geluk..?

Lees verder

Lesbian Pulp & Queer Joy

Renée van Marissing gaat speciaal voor de gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers het eerste deel in de Lesbian Pulp serie schrijven. De launch party was vrijdag en de crowdfunding is los!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden