Winter Pride Almere 2023

Van 3 tot en met 5 november viert Almere Winter Pride, een evenement dat de nadruk legt op het belang van inclusiviteit voor de LHBTI-gemeenschap. In een tijd waarin discriminatie en geweld tegen LHBTI-personen blijven voortduren, blijft de Pride-beweging onverminderd relevant.

Winter Pride Almere 2023 staat in het teken van 'Samen Verbonden', waarbij iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de viering en het bevorderen van diversiteit.

Winter Pride Party

Op 3 november is de start met de Winter Pride Party in Poppodium de Meester. Kom dansen en meezingen met de optredens van onder meer Babs, Wendy Moore, Femmetastic, Leano Lashawn en Ella John. Kaartjes kosten 7,50 inclusief een drankje en zijn verkrijgbaar bij Poppodium De Meester.

Programma 4 november

Op 4 november staat een divers programma verspreid door de stad gepland, met activiteiten voor alle leeftijden:

Weerbaarheidsworkshop Social Media: LHBTI-personen worden vaak geconfronteerd met haatberichten op social media. Bureau Gelijke Behandeling Flevoland organiseert een gratis workshop waarin deelnemers leren omgaan met online discriminatie, met waardevolle tips van influencer Bappie Kortram.

Regenbooggesprekken: Ga in gesprek met LHBTI mensen over wat voor rol kleur speelt in onze identiteit aan de hand van de tentoonstelling "100 colors no.45 ''8760 hours'' in Kunstmuseum M. Twee vertegenwoordigers van de lhbti+ gemeenschap begeleiden hierin het gesprek in blokken van één uur.

Film Joyland: In de Nieuwe Bibliotheek is de mooie film Joyland te zien. Over een jonge Pakistaanse jongen die zich in het geheim voegt bij een danstheater waar hij voor de ambitieuze trangender vrouw Biba valt. De film werpt een licht op de strijd van het gezin om ieders seksuele identiteit te omarmen.

Winter Pride Festival: In samenwerking met Avanti wordt het Winter Pride Festival georganiseerd in de Kunstlinie. Kom en vier de liefde en diversiteit tijdens een gezellige middag vol muziek, dans en plezier. Zo is er de ‘Lekkerblijvenlikken-kraam’. Kan je glammen met Vain Beauty. Verwacht een heerlijke middag vol plezier, muziek en entertainment! Geniet van (gratis) eten en drinken en ontmoet nieuwe vrienden in een inclusieve en feestelijke sfeer. Toegang is gratis.

Het queer danspaleis: Bij Casa Casla wordt de dag afgesloten met het queer danspaleis waar de krakers van toen worden gedraaid. Met een bevlogen PlatenDraaier (PD), een rijdend discomeubel, glimmende dansvloer, vrolijk decor en persoonlijke sfeermakers. De PD trekt klassiekers uit de koffer van rock & roll, merengue, Engelse wals tot disco. Een feest van herkenning voor alle ouderen en een feest voor iedereen die van swingen houdt. Kom ook! De toegang is gratis en het eerste drankje krijg je aangeboden door Roze 50+.

Programma 5 november

Voorlezen met Drag Queen Nutella Vercace: Net als voorgaande jaren komt Drag Queen Nutella Vercace weer voorlezen in De Nieuwe Bibliotheek. De afgelopen jaren waren deze voorleesmiddagen een groot succes en ook nu wordt het weer een gezellige middag vol met glitter en glamour en mooie verhalen. De toegang is gratis.

Pride Walk: Om 14 start op de Esplanade de Pride Walk door de stad. Kom ook en laat heel Almere zien dat we de stad samen maken. De walk gaat vooraf door een optreden van drag queen Nutella Vercace. Gevolgd door toespraken van onder meer wethouder Maaike Veeningen, Jorgen Raymann, Suzanne van de Laar (voorzitter Pride Amsterdam), Claire Slingerland (voorzitter Winter Pride Almere), Anouk de Jonge (Raadslid Almere) en Teunis Ruiten (Roze 50+). De walk start rond 15 uur en gaat door het centrum van Almere, duurt ongeveer drie kwartier en komt weer terug op de Esplanade.

Queerwater: Winter Pride Almere 2023 wordt afgesloten met Queerwater in Café op 2. Kom na de Pride Walk deze editie van Winter Pride Almere afsluiten met een feest waar iedereen zich gezien, inbegrepen en veilig kan voelen.

 

Het complete programma en ticketinformatie zijn te vinden op de officiële website van Winter Pride Almere: www.winterpridealmere.nl.

Winter Pride Almere 2023 is een viering van liefde, diversiteit en verbondenheid, en nodigt iedereen uit om deel te nemen. Samen staan we sterker in de strijd tegen discriminatie en geweld, en vieren we de unieke diversiteit van de Almeerse samenleving.

 

*

Blijf op de hoogte:

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Horoscoop mei 2024

'De tijd die je nu steekt in het echt leren kennen van die leuke vrouw, voordat je halsoverkop weer ergens induikt, zal je een hoop drama besparen.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden