Vega vs. vlees

Al sinds mijn 13e ben ik vegetarisch. Dat is nooit een punt geweest, mijn ouders waren vanaf het begin flexibel en begripvol. Lesbisch en vegetarisch, met de feestdagen worden er nog steeds liefdevolle grappen gemaakt over de heerlijke stereotypen, waarop ik steevast dreig in tuinbroek naar het volgende kerstdiner te komen. Koken vind ik leuk, inmiddels heb ik een mooi repertoire vegetarische gerechten en ook in restaurants is er meestal genoeg keuze. Geen vuiltje aan de lucht dus, tot ik mijn nieuwe vriendin leerde kennen.

Tegenpolen trekken elkaar aan? Het zal zo zijn, want we hebben evenveel verschillen als overeenkomsten. Zo is zij erg carrièregericht en vind ik mijn werk leuk, maar bijzaak. Zij rijdt graag in een mooie auto, terwijl ik blij ben als het ding me van A naar B brengt. We accepteren elkaars verschillen in levensstijl, maar het begint te knagen dat zij een enthousiaste vleeseter is. Onze eerste date was in een, door haar uitgekozen, steak-restaurant, waar ik een salade met frietjes at en zij een enorme homp vlees. Misschien had ik toen beter moeten luisteren naar dat stemmetje in mijn hoofd, maar goed, inmiddels zijn we zeven maanden verder. We hebben het leuk. Ik vind haar mooi, slim en grappig. We vullen elkaar aan op sommige gebieden, maar op dit vlees-onderwerp botsen we. Toch lijkt het me een nogal rare reden om de relatie te verbreken.

Aan de andere kant, hoe je in het leven staat is wel een belangrijk punt, juist ook in het samenzijn met anderen. Dat mijn vrienden op een andere politieke partij stemmen is niet iets waar ik problemen mee heb. Maar als mijn vrienden, om maar een voorbeeld te noemen, opeens homofobisch of racistisch uit de hoek komen, dan neem ik daar aanstoot aan en verbreek waarschijnlijk de vriendschap. Wat ik niet zeker weet is of het feit dat mijn vriendin graag vlees eet en ik niet ook in die categorie valt.

Ik eet geen vlees uit principe, ik heb een hekel aan de industrie en vind het vreselijk hoe er met dieren omgegaan wordt. En ik vind vlees ook echt niet lekker. Natuurlijk, dat zal ermee te maken hebben dat ik al 35 jaar geen vlees

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden