Dutch Lesbian* Open

Van 4 tot en met 7 januari 2024 zal voor de tweede keer de Dutch Lesbian* Open plaatsvinden, een door de GLTA gesanctioneerd internationaal tennistoernooi voor vrouwen die (ook) van vrouwen houden. Naast tennis zal er op de zaterdagmiddag ook een Pickleball festival plaatsvinden.

Foto's zijn gemaakt door Imagview Nathalie Rozak.

De Dutch Lesbian* Open (DLO) zal, net als vorig jaar, georganiseerd worden op het Nationaal Tennis Cetrum in Amstelveen. Het toernooi is onderdeel van het door de GLTA (Gay & Lesbian Tennis Alliance) Tour, met wereldwijd zo'n 90 toernooien per jaar (waaronder GayGames en EuroGames).

Vorig jaar was een groot succes, met maar liefst 85 deelneemsters uit 13 verschillende landen. Naast tennis is het sociale aspect erg belangrijk tijdens het toernooi en mede hierom zijn er ook allerlei side-events, zoals een spelletjesavond en feestavond. 

Waarom een toernooi voor alleen vrouwen?

'De meeste GLTA toernooien zijn men only en als het wel een gemixt toernooi is, zijn de dames altijd in de minderheid. Nadat in 2010 de GLTA Championships in Amstelveen plaatsvonden, bleven de dames mij vragen of ik alsjeblieft weer wat wilde organiseren op het NTC. Bij de vraag of het een gemixt of women only toernooi moest zijn worden, waren de dames zeer duidelijk, women only!'

'Na afloop van de eerste DLO vorig jaar bleek de dankbaarheid voor het toernooi groot, sommige deelneemsters waren tot tranen geroerd zo fijn hadden ze het gevonden. Ook op de toernooien die ik zelf dit jaar speelde, bleven de deelneemsters van de DLO naar me toe komen met mooie herinneringen aan de gemoedelijke sfeer. Een tweede editie kon dan ook niet uitblijven,' vertelt organisator Diana van den Born.

'Vooral de saamhorigheid onder de dames was tijdens de eerste editie heel bijzonder. Iedereen heeft er nog steeds over en dat resulteert er nu in dat we nu al meer inschrijvingen hebben dan vorig jaar. Ik heb een weddenschap met de toernooifotografe over het uiteindelijke aantal inschrijvingen voor de komende editie, om deze te winnen zou het mooi zijn, als er nog wat aanmeldingen bij komen!'

En inschrijven kan nog tot en met 22 december!

Wanneer: 4 t/m 7 januari 2024

Waar: Nationaal Tennis Centrum Amstelveen

Volledige programma en link om in te schrijven vind je hier.

Verwachte aantal deelneemsters: 100-120 (+ supporters)

Bijzonderheden: De finales op zondag worden met scheidsrechters van de KNLTB gespeeld.

Lesbian* Pickleball Festival

Op zaterdag is ook het Lesbian* Pickleball Festival, georganiseerd samen Pickleball Holland. Pickleball is een nieuwe opkomende racketsport, die zeer toegankelijk is voor iedereen zonder tenniservaring. Dit side-event is ook open voor niet deelneemsters aan de DLO. Meer informatie en de link om in te schrijven voor Pickleball is te vinden op de website

Die zaterdagavond is er ook spelersdiner en feest met een optreden van Josje van Zanden en de DJ's Nicky Drummond en Miss T.

Ideaal is ook de ligging van Grand Hotel Amstelveen naast het NTC, deelnemers kunnen hier voor speciaal toernooitarief voordelig overnachten.

DLO wordt georganiseerd door Stichting The L*World. De stichting organiseert regelmatig leuke en (ont)spannende events voor de lesbische communtiy en hun allies. Stichting The L*World is een non-profit organisatie die streeft naar emancipatie, sociale, maatschappelijke en juridische gelijkwaardigheid, sociale acceptatie, zichtbaarheid en empowerment van LBTIQA-vrouwen en ook voor hen die zich niet aan maatschappelijke dominante genderrollen willen of kunnen conformeren (zoals queer en non-binaire personen).

'We zoeken ook nog vrijwilligers om het toernooi in goede banen te leiden. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de mail info@l-world.nl!'

Alle informatie, over The L*World, de Dutch Lesbian* Open en het programma eromheen, vind je op de website, Instagram en Facebook-pagina!

 

*

Blijf op de hoogte:

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Girls Who Love Girls

Ontmoeten en verbinden tijdens het Janey Vrouwenfestival Amsterdam, een groots evenement gericht op het vieren van de kracht, diversiteit en solidariteit van vrouwen die van vrouwen houden.

Lees verder

Horoscoop maart 2024

'Laat die pijnlijke ervaringen met je ex-vriendin los en maak ruimte voor nieuwe, positieve relaties.' - Wat staat jou te wachten deze maand? Je leest het hier!

Lees verder

Save Café Saarein

'We hebben de grenzeloze ambitie Saarein voort te zetten, met de nadruk op inclusiviteit, diversiteit en veel nieuwe energie. Het is cultureel erfgoed. We willen dit levenswerk koesteren.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden