Club voor zakenvrouwen

We spreken Tess ter Horst, oprichter van de Zakenvrouwenclub. Tess vertelt ons over haar persoonlijke leven en over haar werk, waarbij ze niet alleen van betekenis is voor zakenvrouwen, maar ook bijdraagt aan de maatschappij door haar samenwerking met United World College.

Eén bonk liefde

Tess kwam uit de kast toen ze 19 was, inmiddels alweer meer dan tien jaar geleden. Een lastige periode. Ze vertelt: 'Voordat ik uit de kast kwam had ik echt moeite met zelfacceptatie. Persoonlijke ontwikkeling hielp mij daarbij.' Tess was tot over haar oren verliefd op een meisje. Toen ze daarvoor uitkwam, vonden de ouders van het meisje het niet goed. Ze mochten geen contact met elkaar hebben. Ook niet bellen of appen. Een tijd van stiekem afspreken brak aan, waarbij ze zelfs gevolgd werd door de moeder van het meisje. Uiteindelijk koos het meisje voor een andere weg.

Tegenwoordig woont Tess samen met haar vrouw Vera en ze kregen dit jaar een tweeling. Tess vertelt: 'De tweeling is één bonk liefde. Dat heb je in een relatie ook wel, maar dat is natuurlijk niet elke dag één bonk liefde. Op een gegeven moment heb je eigenlijk gewoon een leven samen en dat is natuurlijk niet altijd vuurwerk.

Tess: 'Het draait om de kindjes op dit moment. En ik heb het geluk dat ik gewoon kan werken. Dat Vera voor de kindjes zorgt, geeft mij heel veel vrijheid om mijn ambitie te volgen.' Tess vertelt dat het een bewuste keuze is, die zowel voor haar als Vera fijn voelt.

De kracht van de Zakenvrouwenclub

Waar is die drive vandaan gekomen om een zakenclub voor vrouwen te beginnen? vraag ik Tess. Ze vertelt dat ze begon bij een mediabureau

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De juiste balans

In zo'n 95 procent van de gevallen gaan we ervoor en blijven we elkaars handen vasthouden. En heel, heel af en toe laten we toch maar los en kiezen we voor veiligheid.

Lees verder

Angst en censuur in Hongarije

Amnesty International concludeert dat de propagandawet een grote impact heeft: het beperkt de vrijheid van meningsuiting, leidt tot zelfcensuur en zorgt voor meer discriminatie.

Lees verder

Feelgood met een boodschap

Olga Ponjee schreef de erotische queerserie Oneindig, over mensen die kracht leren vinden in juist datgene wat ze anders maakt. 'Maatschappelijke vraagstukken combineer ik graag met fantasie.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden