Club voor zakenvrouwen

We spreken Tess ter Horst, oprichter van de Zakenvrouwenclub. Tess vertelt ons over haar persoonlijke leven en over haar werk, waarbij ze niet alleen van betekenis is voor zakenvrouwen, maar ook bijdraagt aan de maatschappij door haar samenwerking met United World College.

Eén bonk liefde

Tess kwam uit de kast toen ze 19 was, inmiddels alweer meer dan tien jaar geleden. Een lastige periode. Ze vertelt: 'Voordat ik uit de kast kwam had ik echt moeite met zelfacceptatie. Persoonlijke ontwikkeling hielp mij daarbij.' Tess was tot over haar oren verliefd op een meisje. Toen ze daarvoor uitkwam, vonden de ouders van het meisje het niet goed. Ze mochten geen contact met elkaar hebben. Ook niet bellen of appen. Een tijd van stiekem afspreken brak aan, waarbij ze zelfs gevolgd werd door de moeder van het meisje. Uiteindelijk koos het meisje voor een andere weg.

Tegenwoordig woont Tess samen met haar vrouw Vera en ze kregen dit jaar een tweeling. Tess vertelt: 'De tweeling is één bonk liefde. Dat heb je in een relatie ook wel, maar dat is natuurlijk niet elke dag één bonk liefde. Op een gegeven moment heb je eigenlijk gewoon een leven samen en dat is natuurlijk niet altijd vuurwerk.

Tess: 'Het draait om de kindjes op dit moment. En ik heb het geluk dat ik gewoon kan werken. Dat Vera voor de kindjes zorgt, geeft mij heel veel vrijheid om mijn ambitie te volgen.' Tess vertelt dat het een bewuste keuze is, die zowel voor haar als Vera fijn voelt.

De kracht van de Zakenvrouwenclub

Waar is die drive vandaan gekomen om een zakenclub voor vrouwen te beginnen? vraag ik Tess. Ze vertelt dat ze begon bij een mediabureau

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

IHLIA: Protest2Pride

De foto's van Marian Bakker fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ook jij kunt bijdragen aan de expo: upload jouw foto!

Lees verder

Afscheid

Inseminatiepoging drie was raak, maar na twee maanden bleek het kindje niet meer te leven. Wat moest er nu gebeuren? 'Afwachten,' had de arts gezegd. Dat gingen we dus maar doen...

Lees verder

Vers leesvoer

Een inclusieve reisgids, een 'een veelkoppig verhaal over transformatie en de zoektocht naar liefde en bestaansrecht,' en overal kleurrijke feestjes met Nine en Mella, om voor te lezen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden