Grappig en herkenbaar

Wat doe jij met Valentijnsdag? Janey organiseert op woensdag 14 februari hun eerste comedyshow! Tijdens de Janey Comedy Club, in Bitterzoet Amsterdam, geniet je van een avond lachen, gieren en brullen met alleen maar (queer) vrouwen op het podium! Dit is een Valentijnsavond voor iedereen: ongeacht of je nu wel of geen relatie hebt.

De avond wordt gehost door niemand minder dan de bekende stand-up comedian en TikTok ster Davine Perik (23), die dit jaar is genomineerd als beste nieuwkomer voor the Best Social Awards! Ik sprak haar!

Davine vertelt: 'Ik ben zelf nog nooit naar een Janey feestje geweest, maar ik werd door ze benaderd met de vraag of ik de Janey Comedy Club avond wilde presenteren, dus daar zei ik meteen ja op. Het lijkt me superleuk en bijzonder om een avond omringd te zijn met alleen maar (queer) vrouwen die ook van komedie houden. Mijn rol is om het publiek op te warmen zodat de avond goed verloopt. Natuurlijk horen daar ook een paar grappige acts bij!'

Hoe ben je in de komediewereld beland?

'Het zat altijd al in me om comedian te worden, want ik maakte altijd al de meeste grappen in mijn vriendengroep. Op een gegeven moment dacht ik; hé, ik ben hier best goed in. Zo ben ik begonnen als comedian. Verder maakte ik altijd al grappige filmpjes voor mijn vrienden. Een jaar geleden besloot ik om dit soort filmpjes ook openbaar op TikTok te zetten. Daarnaast geef ik regelmatig shows in comedyclubs! Ik ben vooral veel te vinden in Club Haug in Rotterdam, waar ik ook woon, trouwens.'

Reacties van fans

'Er zijn weleens mensen die in mijn DM's sliden, maar dan komen ze er ook wel snel achter dat ik een vriendin heb. Verder word ik weleens herkend op straat door mensen die me kennen van TikTok, en een heel enkele keer doordat ze me kennen van optredens. De leukste reactie die ik heb gehad was van een groepje meiden die bepaalde

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Horoscoop mei 2024

'De tijd die je nu steekt in het echt leren kennen van die leuke vrouw, voordat je halsoverkop weer ergens induikt, zal je een hoop drama besparen.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden