Kracht van muziek

De 27e editie van de Roze Filmdagen wordt ingeluid met de stijlvolle film Gondola. Regisseur Veit Helmer (Tuvalu) neemt ons mee op een reis naar de bergen van Georgië. Daar vormt een kabelbaan met twee piepkleine cabines de levensader van de dorpjes die aan elke kant van een diepe kloof liggen. Het verhaal volgt de jonge Iva, die terugkeert naar haar geboortedorp en daar wordt aangenomen als conductrice van de kabelbaan. Tijdens haar werk ontwikkelt ze een onverwachte vriendschap op afstand met Nina, het meisje dat in de andere cabine werkt. Wat begint als een spelletje schaken-met-vertraging, bloeit al snel op tot een openlijke en hilarische flirt tussen de twee jonge vrouwen. 

 

 Met een scherp oog voor detail en een stijl die doet denken aan het werk van Wes Anderson, staat Gondola garant voor een luchtige en een vermakelijke start van de Roze Filmdagen 2024. 

 

De kaartverkoop is gestart! Het hele programma vind je op rozefilmdagen.nl.

 

Roze Filmdagen viert dit jaar de kracht van muziek met, naast de openingsfilm Gondola, een diverse selectie van films waarin muziek een centrale rol speelt. Van muzikale iconen en opzwepende soundtracks tot hartverscheurende melodieën, deze films belichten de kracht van muziek als een universele taal van expressie, emotie en identiteit. Zo zie je bijvoorbeeld deze docu over de Indigo Girls:

It's Only Life After All

Door een combinatie van homevideo's, archiefmateriaal en intieme interviews, biedt deze Indigo Girls documentaire een actuele kijk op de obstakels, het activisme en de levenslessen van twee queer vriendinnen, Amy Ray en Emily Saliers, die nooit hadden verwacht zo groot te worden. een film over hoe hun unieke stijl van folk-rock een anthem van zelfacceptatie werd voor een generatie.

 

Extra: Queer Film Confessions

In deze online videoserie praat presentator Annefleur Schipper met bekende queer rolmodellen uit de media, sport en filmindustrie - aan de hand van hun favoriete tv- en filmfragmenten - over hun 'gay awakening'. Door welke films of tv-programma’s begrepen ze hun identiteit beter? En welke fragmenten maakten iets 'queers' in hen los? De serie bestaat uit negen afleveringen waarbij in iedere aflevering één rolmodel centraal staat. Door bekende rolmodellen van verschillende generaties te betrekken en hen te laten vertellen over hun ervaringen, krijgen we een bijzonder inkijkje in de diversiteit van queerness in Nederland in relatie tot beeld.

In de eerste aflevering van Queer Film Confessions praat presentator Annefleur Schipper met topmodel Rianne Van Rompaey over onder andere haar queer awakening, de modewereld en rennende vrouwen.

Er verschijnen elke week twee afleveringen op het YouTube-kanaal van Roze Filmdagen en op www.rozefilmdagen.nl

 

Lees ook:

*

Blijf op de hoogte:

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden