L'arche de Noé

De dramafilm L'arche de Noé vertelt het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Achter de schijnbare komedie, excessen en de wens om zichzelf te laten gelden, verbergen zich gebroken levens. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden.

Noëlle leidt een vereniging om de verstoten mensen op te vangen. Het voortbestaan van de vereniging is echter in gevaar. Navigerend tussen het delicate evenwicht over wie ze werkelijk zijn en de honger naar acceptatie en liefde moet de groep binnen zes maanden hun leven op de rit krijgen. Een race tegen de klok waarin Noëlle, die de vereniging leidt en Alex, die haar helpt bij haar missie, te maken krijgen met hun eigen gebreken en zich vragen gaan stellen over hun motivaties om anderen te helpen.

L'arche de Noé wordt vanaf 16 mei in de Nederlandse filmtheaters uitgebracht door Reveal Films.

 

Cast
L'arche de Noé is geregisseerd door Bryan Marciano (J'irai où tu iras, Les Fantasmes). De hoofdrollen worden vertolkt door Valérie Lemercier (Aline, Coupe de chance), Finnegan Oldfield (Vermines, Paula) en Fehdi Bendjima ( Ténor, Une si longue nuit). L'arche de Noé  ging in november in première tijdens het Festival International du Film de Comédie de Liège.  

*

Blijf op de hoogte:

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Altijd alles delen

Ik ben nogal van het praten. Blijkbaar erger ik mijn vriendin daarmee, ze heeft het gevoel dat ik elk aspect van ons leven doodanalyseer. Het beklemt haar. Ligt dat aan mij? Wat zou jij doen?

Lees verder

Wie is er bang voor gender?

Judith Butler maakt niet alleen de gendertheorie toegankelijk voor een breed publiek, maar trekt ook fel van leer tegen de opkomende antigenderbeweging. In 'De kleine Butler' een inleiding op diens werk.

Lees verder

Bij jou of bij mij?

'En die doos die in de kelder stond, wat is daar de bedoeling dan verder mee?' Ik zag de figuurlijke radertjes in Lisa's hoofd alles een plek geven. 'Wat een verhaal.' – Fran & The City

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden