L'arche de Noé

De dramafilm L'arche de Noé vertelt het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Achter de schijnbare komedie, excessen en de wens om zichzelf te laten gelden, verbergen zich gebroken levens. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden.

Noëlle leidt een vereniging om de verstoten mensen op te vangen. Het voortbestaan van de vereniging is echter in gevaar. Navigerend tussen het delicate evenwicht over wie ze werkelijk zijn en de honger naar acceptatie en liefde moet de groep binnen zes maanden hun leven op de rit krijgen. Een race tegen de klok waarin Noëlle, die de vereniging leidt en Alex, die haar helpt bij haar missie, te maken krijgen met hun eigen gebreken en zich vragen gaan stellen over hun motivaties om anderen te helpen.

L'arche de Noé wordt vanaf 16 mei in de Nederlandse filmtheaters uitgebracht door Reveal Films.

 

Cast
L'arche de Noé is geregisseerd door Bryan Marciano (J'irai où tu iras, Les Fantasmes). De hoofdrollen worden vertolkt door Valérie Lemercier (Aline, Coupe de chance), Finnegan Oldfield (Vermines, Paula) en Fehdi Bendjima ( Ténor, Une si longue nuit). L'arche de Noé  ging in november in première tijdens het Festival International du Film de Comédie de Liège.  

*

Blijf op de hoogte:

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen hebben ze hun kinderen achtergelaten en zijn ze naar Nederland gevlucht.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden