Co&Zo

Het boek Co&Zo. Zo blijf je in gesprek als je samen kinderen opvoedt verscheen op 4 april. Wij spraken de auteurs Rick Paul van Mulligen en Nina de la Croix, bekend van de succesvolle podcast Co&Zo. Samen voeden ze - in twee verschillende huishoudens - hun twee kinderen op. Met zowel hun podcast, met maar liefst 70.000 luisteraars per maand, als met het boek richten ze zich op co-ouders, fulltime ouders, stief/bonusouders en nieuwsgierige kinderloze mensen. 

Foto gemaakt door Marie Broeckman

Rick Paul van Mulligen en Nina de la Croix

Ik vraag Rick Paul en Nina om zichzelf te introduceren. Rick Paul vertelt dat hij acteur en presentator is, en dat hij acteert voor film en televisie. Ook zit hij in het ensemble van het Het Nationaal Theater. Rick Paul is onder andere bekend van Last One Laughing en Wie is de Mol.

Nina is cabaretière, presentatrice en schrijfster. Op het moment is ze vooral schrijfster en podcastmaker. Nina: 'Ik werk voor bedrijven en sluit op een komische of muzikale manier een event af en ik ben Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.' Ze verbindt mensen in de echt. Nina valt, oppervlakkig gezien, onder de noemer 'hetero vrouw', maar ze paste met heel veel andere dingen al nooit in hokjes. Zo is ze altijd al vrijgezel. Voor haar is het heel leuk dat ze door een co-ouderschap een andere vorm van liefde gevonden heeft. 

Samen met Rick Paul en zijn man René voedt zij dus hun twee kinderen op. In de podcast Co&Zo delen ze eerlijk en openhartig hun ervaringen en uitdagingen met co-ouderschap. In het nieuwe boek delen ze inspirerende ervaringsverhalen over samen kinderen opvoeden. 

Samen kinderen opvoeden

Het boek Co&Zo hebben Rick Paul en Nina met z'n tweeën geschreven. Vanuit negen onderwerpen schreven ze ieder hun eigen verhaal. Los van elkaar. Nina: 'We schrijven heel erg vanuit onszelf, vanuit onze eigen visie, ons eigen verleden. Hoe dat vroeger bij ons was, waar we vandaan komen en hoe we er daardoor zijn ingestapt. Ieder hoofdstuk eindigt met hoe we er nu samen instaan, en wat we hebben geleerd. En dan volgt de vraag: hoe kunnen we jouw visie en mijn visie gebruiken om ergens in het midden uit te komen voor onze kinderen?'

Ze praten naar eigen zeggen al hysterisch veel met elkaar, maar door het zo op te schrijven, leverde het weer veel inzichten op. Zo bleek bijvoorbeeld Sinterklaas een punt van strijd. Nina wilde de kinderen vertellen dat hij niet bestaat; 'Ik wil niet

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen lieten ze hun kinderen achter en vluchtten naar Nederland.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden