Mooie zomer met KinePride

Kinepolis introduceert vanaf 26 mei 2024 een nieuw concept: KinePride. Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Kinepolis Enschede, Kinepolis Groningen en Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. De KinePride voorstelling start om 11.30 uur en er staat een lekker drankje klaar voor de bezoekers. Tickets voor de eerste zes vertoningen zijn nu verkrijgbaar. Check voor meer informatie: www.kinepolis.nl/kinepride

Een van de films die je kunt gaan zien is het Italiaanse La Bella Estate, over de jonge Ginia, die net van het platteland naar Turijn is verhuisd. Het verhaal speelt zich af in 1938 en is gebaseerd op het boek van Cesare Pavese. Op zoek naar avontuur ontdekt Ginia de schitterende wereld van kunstenaars en begint ze een affaire met een schilder. Amelia, het model dat haar meeneemt naar de Boheemse wijken, is sensueel, vrij en anders dan iedereen die ze ooit heeft ontmoet. Tijdens haar 'mooie zomer' geeft Ginia zich over aan haar eerste grote liefde, en viert ze de moed om echt zichzelf te zijn.

 

La Bella Estate, geregisseerd door Laura Luchetti en met Nederlandse ondertiteling, zie je op zondag 28 juli in de Kinepolis zalen, meer info en kaarten vind je hier.

 

Het hele programma kun je bekijken op de website van KinePride.

Op zondag 26 mei zie je de eerste film: Woman Of… Daarna op 30 juni zie je I Love You More, op 28 juli dus La Bella Estate, op 25 augustus de Bulgaarse film Liuben, op zondag 29 september draait Almamula, als laatste op 27 oktober zie je de film Horseplay.

 

 

 

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden