Brechtfestival Deventer omarmt diversiteit

Algemene informatie:

Geplaatst door: ZijaanZij
Datum: 7 december 2017
Type: Cafe & Party
Website: http://brechtfestivaldeventer.nl/content/view/29/44/

Locatie:

Naam: Diverse locaties
Plaats: Deventer
Provincie: Overijssel
Land: Nederland

Omschrijving:

Het Brechtfestival Deventer is een vierdaagse manifestatie van de vrijdenkers en dwarsdenkers in de podiumkunsten en in de literatuur.
Het is een eindejaar-festival: het verbindt de podiumkunsten aan de hotitems van 2017: de klimaatverandering, de gender-emancipatie, het racisme, het koloniale verleden, de oorlogsvluchtelingen en -vooral- de migratie. De wereldbevolking is op drift geraakt.
De Internationale Dag van de Rechten van de Mens (10 december) is een onderdeel van de vier dagen.


Op het festival past geen betere naam dat die van de Duitse theatermaker, dichter en socialist Bertolt Brecht.
Brecht was een vrijdenker en dwarsdenker, hij was één van de belangrijkste vernieuwers van de podiumkunsten, hij deed het over en voor de onderklasse (tot zijn tijd was theater gericht op de bovenklasse) en hij deed het om de samenleving humaner en rechtvaardiger te maken.
Brecht was een fervent tegenstander van het fascisme in Hitler Duitsland.


Omarm de diversiteit
Het festivalthema is: ‘Omarm de diversiteit, overbrug tegenstellingen!’
Diversiteit, veelkleurigheid, vrije geluiden en subculturen houden de samenleving vitaal. Maar diversiteit zorgt ook voor tegenstellingen en strijd. Alle mensen, hoe verschillend ook, hebben in een democratie een stem die meetelt. Uniformiteit en mond-dicht-houden hoort bij een dictatuur.


Op het programma staan o.a. een uitvoering van Die Dreigrosschenoper, Muziektheater, Zwerverskoor, Vrouwenliederen , Songwritersavond en een Berlijnse jaren ’30 avond. Meer informatie over dit festival en alle activiteiten is te vinden via de website van het Brechtfestival.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden